Linecké pečivo
Linecké pečivo

Proteínové linecké koláčiky videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 23. marca 2023

Klasické a obľúbené koláčiky, s extra proteínovou zápletkou! Rád ich nosím so sebou pri športe, ako chutný zdroj energie a regenerácie.

15 minút
príprava
6 minút
na 180 °C

Suroviny

260 g
80 g
30 g
20 g
1 ks
200 g




Postup

  1. 1

    V hlbokej nádobe spolu zmiešaj múku, práškový cukor, proteín, 10 g vanilkového cukru, žĺtok a studené maslo, ktoré narajbeš na syrovom strúhadle na malé nudle - tie sa ti tak lepšie a rovnomernejšie do cesta vmiešajú. Pomaly následne cesto vymiesiš, bude ti to trvať asi 5 minút.

  2. 2

    Cesto rozdeľ na dve polovice. Druhú odlož bokom a tú prvú opatrne rozvaľkaj do hrúbky cca 5 milimetrov. Vykroj si z neho kolieska (alebo už taký tvar, aký preferuješ), polož ich na plech a daj piecť do predhriatej rúry na 180 °C, čas si sleduj, mne stačilo 6 minút.

  3. 3

    Zatiaľ si spracuj druhú polku cesta - rovnako ako prvú - a povykrajuj v strede koliesok ešte jedno malé. Nezabudni cesto recyklovať, to znamená povykrajuj, zbytok znovu rozvaľkaj a znovu vykrajuj. V hudobnom jazyku to volajme decrescendo >🤓🎶 Daj zapiecť, rovnako ako prvú várku na 6 minút.

  4. 4

    Dôkladne vychladnuté koláčiky ostáva už len spojiť pomocou džemu, ja však ľúbim tie vrchné deravé dieliky ešte pocukrovať podrveným vanilkovým cukrom (zvyšnými 10 g), čiže to ešte spravím pred samotnou finalizáciou. Džem natieraj s mierou, aby ti neprebil maslovú chuť vanilkových koláčikov.

  5. 5

    Budem rád, keď ma budeš sledovať aj na Instagrame @walrus.buko

Diskusia k receptu

domij
Linecké milujeme. Vyskúšame určite aj tieto proteínové pre fitnesákov. Inak ešte taký môj tip, vyskúšajte ich s proteínovým pudingom. Je to jedno, ktorý si dáte.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia