Jablkový koláč s hrozienkami a škoricou
Jablká sú veľmi vďačným ovocím na koláče. A ak ich príprava nie je náročná na čas,...
Pohánka s hubami a rukolou
Pohánka je zdravá a na prípravu jedál veľmi vďačná surovina. Dá sa použiť na prípravu rozličných...
Mäsové guľky v kurkumovej omáčke
Kurkuma je veľmi zdravé korenie. Väčšinou sa používa mletá, ale výborne sa do kuchyne hodí...
Filé v kukuričných lupienkoch
Vyprážané rybacie filé je známe a staré jedlo. Ale dobrá je aj jeho malá obmena -...
Cviklový guláš
Cvikla sa obyčane používa vo forme šalátov, ale dá sa z nej pripraviť aj chutné jedlo....
Pohánkový šalát so zeleninou
Pohánku pripravujeme na rôzne spôsoby. Pri každom použití ale platí jedna zásada: pohánku nikdy nevaríme....
Univerzálny chlieb
Na pečenie chlebíka doma nemusíte mať domácu pekáreň, dobrý chlieb sa dá upiecť aj v rúre....
Cestoviny s mangoldom
Mangold je všestranne použiteľná zelenina. Listy môžeme použiť na šaláty, polievky, prílohy, hlavné jedlá....
Škoricové gnocchi
Gnocchi nemusia byť pripravené len naslano, ale pochutnať sa dá aj na sladkej verzii.
Závin s červenou cibuľou
Mnohí z nás nevedia, čo s červenou cibuľou. Ponúkam preto recept, ktorý nesklame.
Domáci syr
Keď som pred rokmi uvidela v obchode pomocníka na domáci syr, bolo rozhodnuté. Toto musím mať. Odvtedy robím syr doma pravidelne a všetci sú spokojní....
Ryžový šalát s bordó mrkvou
Občas dostať v obchodoch nie klasickú mrkvu, ale mrkvu bordovej farby. Je chutná a výborne...
Lečo s ačokčou
Poznáte ačokču? Krásna ťahavá rastlina, kríženec uhorky a papriky, pochádzajúca z Južnej Ameriky....
Černicové muffiny
Ovocné múčniky sú veľmi vďačným pohostením. Dobre vyzerajú a príjemne osviežia. Prekvapte návštevu ovocnými muffinami....
Cukety plnené dubáčikmi
Dubáky sú veľmi vďačné huby. Nemusia sa len sušiť alebo dávať do kapustnice, ich použitie...
Omeleta so stonkovým zelerom
Stonkový zeler je úžasná zelenina, ktorá sa dá použiť na mnoho spôsobov. Aj keď u...
Zapekaná brokolica
Zapekané jedlá sú rýchle na prípravu a keď je v nich brokolica, niet čo pokaziť.
Zapekaná cuketa s Nivou
Jednoduché a rýchle jedlo s minimum surovín. Napriek tomu chutné.
Tekvicový guláš
Trocha neobvyklé tekvicové jedlo, ale dobré. Celkový výsledok do značnej miery závisí od klobásy, ...
Tekvicový šalát
Tekvica je veľmi vďačná zelenina, ktorá sa dá použiť nielen ako chutný hlavný chod rôzneho druhu,...
Rybacie filé so strukovinami
Ryby sa na našom stole objavujú stále v menšom množstve, čo je škoda. Skúsme rozšíriť...
Baklažánový pekáč s tarhoňou
Baklažán je veľmi vďačná zelenina, ale v tomto recepte pravdepodobne zaujme čosi iné. Kurkuma....
Makový koláč s cuketou a kokosom
Cuketa sa do koláčov dnes pridáva bežne, ale urobiť bodku na koláči posypom vanilkového cukru a...
Cuketová polievka so sójou a pohánkou
Sója a pohánka sú dve suroviny, ktoré sa u nás používajú dosť málo. Veľa ľudí...
Kurací vrkoč s majoránovou omáčkou
Aj malá zmena v príprave kuracieho mäsa urobí zázrak. Čo tak skúsiť niečo neobvyklé, napríklad...
Plnený pečený baklažán
Baklažán je jedným z najbohatších druhov zeleniny, čo sa týka minerálov a vitamínov. Mali by sme ho konzumovať častejšie a v rôznej podobe....
Krupicové flameri s čerešňovou omáčkou
Z čerešní nemusíme pripraviť len chutný koláč. Deti, ale aj dospelí, budú vďační aj...
Kuracie stehná na bylinkách
Bylinky vedia zmeniť akékoľvek jedlo na niečo netradičné, neobvyklé. Čo tak vyskúšať ich s kuracinkou?
Plnené šampiňóny portobello
Verzia plneného a zapekaného portobella, ktorá nielen chutí, ale aj dobre vyzerá.
Čerešňová bublanina
Čerešne patria medzi naše najobľúbenejšie ovocie. Čo nás napadne, keď sa pozeráme na strom obsypaný malými, ale krásnymi červenými plodmi? Predsa koláč....
Zapekané zemiaky s batatmi
Zemiaky s kyslým mliekom boli u nás kedysi tradičným jedlom. Teraz som ich vylepšila o bataty,...