Tekvicový koláč
Tekvicový koláč

Bochník z oranžovej tekvice fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, včera 14:26
Bochník z oranžovej tekvice (fotorecept)
Foto: tejaja

Tento bochník prichádza na rad vždy na jeseň, keď dozrievajú oranžové tekvice. Je príjemnej chuti a nie je to klasický koláč.

80 minút
príprava

Suroviny

600 g
3 ks
1 hrnček
2 hrnčeky
1/2 bal.
1 hrsť
1 KL
1/2 KL
1/4 hrnčeka
štipka




Postup

  1. 1

    Olúpanú a jadierok zbavenú oranžovú tekvicu dáme na plech do rúry a krátko pečieme, kým nie je mäkká. Potom ju vyberieme, dáme do misky a rozmixujeme. Necháme vychladnúť.

    Bochník z oranžovej tekvice (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny.

    Bochník z oranžovej tekvice (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme múku s práškom do pečiva, mletú škoricu, mleté klinčeky, štipku soli a olej. Prešľaháme do hladkého cesta.

    Bochník z oranžovej tekvice (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec vmiešame rozmixovanú tekvicu a hrozienka.

    Bochník z oranžovej tekvice (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto dáme do vymastenej tortovej formy.

    Bochník z oranžovej tekvice (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme na 180 °C dozlata. Upečenosť vyskúšame špilkou.

    Bochník z oranžovej tekvice (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

ivan14
Moje hokkaido vypadá jak rostlinka z filmu "Adéla ještě nevečeřela" a nikdo už to nechce, tak to musím zkusit takhle. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia