Bochník z oranžovej tekvice fotorecept
Foto: tejaja
Tento bochník prichádza na rad vždy na jeseň, keď dozrievajú oranžové tekvice. Je príjemnej chuti a nie je to klasický koláč.
80 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Olúpanú a jadierok zbavenú oranžovú tekvicu dáme na plech do rúry a krátko pečieme, kým nie je mäkká. Potom ju vyberieme, dáme do misky a rozmixujeme. Necháme vychladnúť.
-
2
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny.
-
3
Pridáme múku s práškom do pečiva, mletú škoricu, mleté klinčeky, štipku soli a olej. Prešľaháme do hladkého cesta.
-
4
Nakoniec vmiešame rozmixovanú tekvicu a hrozienka.
-
5
Cesto dáme do vymastenej tortovej formy.
-
6
Pečieme na 180 °C dozlata. Upečenosť vyskúšame špilkou.
Diskusia k receptu