Kakaová roláda bez múky s krémom z mascarpone fotorecept
Foto: tejaja
Táto roláda je rýchlo hotová, nie je presladená a vďaka tomu, že neobsahuje múku, je vhodná aj pre tých, ktorí držia bezlepkovú diétu.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny.
-
2
Vmiešame kakao. Pridáme dotuha vyšľahaný sneh z bielkov a jemne vmiešame.
-
3
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre pečieme na 180 °C asi 10 minút.
-
4
Vyberieme a preklopíme na vlhkú utierku (utierku namočíme do studenej vody a dobre vyžmýkame). Stiahneme opatrne papier a cesto spolu s utierkou pevne stočíme do rolády. Necháme takto stáť asi 10 minút, potom roztočíme a roládu stočíme naspäť už bez utierky. Necháme vychladnúť.
-
5
Mascarpone a šľahačkovú smotanu vyšľaháme do pevného krému.
-
6
Roládu roztočíme, natrieme krémom.
-
7
Opäť stočíme. Dáme do chladu.
-
8
Krájame na rezy. Je dobré krájať roládu až na druhý deň.
Diskusia k receptu