
Dusené tofu s paradajkou, paprikou a bylinkami
Výborné vegetariánske jedlo - dusené tofu s paprikou a paradajkou, dochutené majoránom a tymiánom, zjemnené...

Šalát z kreviet a ryže s mangom
Posledný zo série predvianočných receptov s drahšími, vzácnejšími surovinami - dnes exotický šalát s divokou ryžou,...

Rukolový šalát s údeným tuniakom a avokádom
Údený tuniak, v našich obchodoch veľká vzácnosť, je zástupcom jednej z najlepšej úpravy rýb -...

Farfalle s byvolou mozzarellou a grilovanou paprikou
Byvolia mozzarella sa právom hrdí tým, že patrí medzi najlepšie syry na svete. Výrazná aróma,...

Špagety s cherry paradajkami, orechmi a pecorinom
Paradajky sa v kombinácii s orechmi vyskytujú pomerne zriedkavo, takže tento recept je v menšine jedál,...

Tofu s mandľami a restovanou mrkvou s pórom
Kombinácia sójovej omáčky s worchestrovou nemusí byť vôbec nudným a fádnym ochutením v lacnej reštaurácii. K...

Špenátový šalát s korenenou šošovicou a kozím syrom
Šalát sa dá pripraviť aj na teplo - napríklad použitím práve uvarenej červenej šošovice. Tentokrát podávaná...

Ryža s hubami a parmezánom
Určite poznáte tú skvelú vôňu dusených či opečených húb ... ale možno neviete, že ju...

Gnocchi s lososom, čerstvou mätou a paradajkami
Talianské zemiakové gnocchi sú ako stvorené pre jemné, chuťovo vyvážené jedlá. Vynikajúci losos, pór,...

Morčacie karí s karfiolom a hráškom
Karí je jedlom, ktoré je rovnako chutné vo vegetariánskej verzii ako i s mäsom. Dnes...

Cestoviny so zimnou zeleninou a tofu
Zimnou zeleninou myslím tú, ktorá je ľahko dostupná aj v zime - brokolica, červená cibuľa...

Šalát s balkánskym syrom, olivami a medovou zálievkou
Niekoľko paradajok, šalátová uhorka, zopár zelených olív, kocky balkánskeho syra, hrsť mandlí a...

Kuskus s bylinkovým maslom a pikantným pórom
Nenáročný a rýchly kuskus s bylinkovým maslom, opečeným a duseným pórom, ktorý je pikantný vďaka...

Pečené zemiaky s údeným lososom a rukolou
Údený losos podávaný na pečených zemiakoch s čerstvou rukolou a osviežujúcim cuketovo- jogurtovým dipom je zaujímavou a chutnou...

Rukolový šalát s kuracím, hroznom a syrom
Jeden z výdatnejších šalátov : so zeleninovo-rukolovým základom, podávaný s kuracím mäsom na plátky, hroznom...

Špagety s orechami a omáčkou z parmezánu a tofu
Špagety v trocha netradičnom šate - s vlašskými orechmi a omáčkou bez varenia z parmezánu, údeného...

Kuskus so zeleninou a tekvicovými jadierkami
V niektorých krajinách - napríklad Maroku - má kuskus funkciu podobnú našim zemiakom - je takým "druhým...

Čerstvý zeleninový šalát s parmezánom
Viete, pri použití kvalitných a čerstvých surovín jedlo naozaj nepotrebuje zvláštne dochucovanie, čo platí aj...

Kuracie mäso s rukolovým šalátom
Už odmalička mám najradšej tú najjednoduchšiu úpravu mäsa - na prírodno, preto dnes ponúkam tento variabilný...

Placatý falafel s pestovým šalátom
Poznáte malé vyprážané guľôčky z cíceru či bôbu, nazývané falafel, podávané väčšinou v pite ?...

Vrtuľky s cottage cheese, kukuricou a pažítkou
Cottage cheese je môj absolútny favorit medzi syrmi. Ak sa dochutí trochou pažítky, pridá sa...

Pečená šťuka s paradajkami a restovanými zemiakmi
Viete, ryby sú skvelým jedlom samé o sebe. Možno ich doplniť aj rôznymi omáčkami, ...

Zemiakový šalát s tuniakom, olivami a paprikou
Zemiakové šaláty sú všeobecne veľmi obľúbené, pretože sú väčšinou sýte a vždy veľmi chutné. Dnes...

Škoricový bulgur s brusnicami a mäsom
Bulguru okrem slanej chuti pristane aj sladká. Varený s paličkou škorice, sušenými brusnicami a bravčovým...

Bazalkové tofu so zemiakmi a mrkvou na bylinkovom masle
Jemné bazalkové tofu opečené na olivovom oleji s cherry paradajkami, podávané s polníčkom a zemiakmi s...

Šalát s vajíčkom, balkánskym syrom a orechmi
Mnoho ľudí má voči šalátom predsudky, teda, ak nehovoríme o parížskom, vlašskom ap...

Cestovinový šalát so zeleninou a čerstvou mätou
Pestré, zeleninové šaláty sú mojími najobľúbenejšími jedlami : stačí trocha zeleniny, lyžica balzamika, dobrý...

Bravčové v zeleninovej omáčke s kôprom
Bravčové mäso má veľmi rado akékoľvek omáčky, tak som mu dnes pripravil hustú, takmer ako...

Dusená kyslá kapusta s tofu
Kyslá kapusta je výborná ako za surova, tak aj tepelne upravená. Na pomaly sa predĺžujúce...

Tmavý halibut so šafranovou omáčkou
Ak sa dostanete k nádherným filetom bielej ryby, treba si ich náležite vychutnať. Tmavý halibut...

Fazuľový šalát s bryndzou a vajíčkom
Strukoviny, bryndza či vajíčka boli jednými zo surovín základnej obživy našich predkov. A keďže ako...

Korenený baklažánový guláš a kuskus s grilovanou zeleninou
... to je baklažán najprv parený a potom dusený spolu s korenenou paradajkovou omáčkou, podávaný...

Teplý kuskusový šalát s fazuľou a čerstvou mätou
Posledné prázdninové dni, slnko a teplo si treba ešte vychutnať - a to napríklad osviežujúcim teplým...

Ryžová miska s mäsom, cuketou a hubami
Ryža je veľmi dobrým základom pre akékoľvek jedlo, je pripravená pomerne rýchlo a bez námahy a...

Šalát s brusnicami, slaným syrom a mandľami
Moje šaláty sú charakteristické veľkým množstvom a rôznorodosťou zeleniny, ale dnes ráno som pripravil jeden naozaj...

Zeleninový šalát s bylinkami a Lučinou
Raz za čas sa dostanem k poctivým domácim vajíčkam a vtedy ich treba čo najlepšie zúžitkovať...