Špagety s cherry paradajkami, orechmi a pecorinom

martinis - fotkamartinis, 20. decembra 2013
Špagety s cherry paradajkami, orechmi a pecorinom
Foto: martinis

Paradajky sa v kombinácii s orechmi vyskytujú pomerne zriedkavo, takže tento recept je v menšine jedál, kde sa tieto suroviny vyskytujú spolu a tvoria Zobraziť celý popisParadajky sa v kombinácii s orechmi vyskytujú pomerne zriedkavo, takže tento recept je v menšine jedál, kde sa tieto suroviny vyskytujú spolu a tvoria zaujímavú kombináciu s čerstvou mätou, kuracím mäsom či tofu a pecorinom :)

2
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2  balenia
16  ks (pokrájané na štvrtinky)
2  plátky (údené či lahôdkové tofu, pokrájané na kocky)
1 veľká hrsť
2  strúčiky (nakrájané najemno)
štipka
1 ČL
1 PL
 hrsť lístkov (+ na ozdobenie)
5  PL (+ na opekanie a pokvapkanie)
40  g




Postup

  1. 1

    Inšpiráciou je skvelý recept Marcela Ihnačáka :) Na úvod pripravíme menšiu panvicu na varnú dosku, vsypeme za hrsť orechov a opekáme, pokým nezačnú voňať a nezískajú správnu farbu. Cherry paradajky zatiaľ umyjeme, poprekrajujeme na štvrtinky a tie vložíme do menšej misy. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a tiež lyžičkou cukru a lyžicou červeného vínneho octu.

  2. 2

    Opečené orechy odstavíme, vsypeme do sekáčika a nasekáme tak, aby boli sypké, ale stále s väčšími kúskami. Pridáme k paradajkám spolu s dvoma najemno nasekanými strúčikmi cesnaku, piatimi lyžicami extra panenského olivového oleja a hrsťou mäty. Dobre premiešame a zatiaľ necháme bokom.

  3. 3

    Ak sa rozhodneme použiť mäso, opláchneme ho, nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme. S údeným tofu spravíme to isté, alebo možno použiť už nakorenené lahôdkové tofu.

  4. 4

    Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu, vložíme špagety a varíme šesť až osem minút. Rovnakú dobu opekáme na panvici aj mäso či tofu, pokiaľ nebude hotové. Špagety scedíme, ochutíme štipkou soli a pridáme paradajky s mätou a orechmi, opečené mäso alebo tofu a dôkladne premiešame. Naservírujeme na tanier a porcie posypeme pecorinom, lístkami mäty a zakvapneme dobrým olivovým olejom :)

    Špagety s cherry paradajkami, orechmi a pecorinom - obrázok 4
  5. 5

    Môj tip : Alternatívami k vlašským orechom sú mandle alebo kešu.

Diskusia k receptu

afataga
fiha, tak toto sa mi velmi paci, ja by som to isto nekazila tofu :-)
paploska
super recept, ja si zas veľa vecí neviem predstaviť bez orechov :-) tak napríklad Vianoce :-)
eviana
A jeeeejeeee... Maťko sa opäť krásne vybláznil v kuchyni... parádne jedlo si zrobil... mňam :) A samozrejme krásna prezentácia, veľmi chválim :) 5*
tiginko
krásny recept, ako stvorený pre moje chuťové poháriky... Martinko uži si Vianoce, veľa šťastia, zdravia a lásky ti želám, a samozrejme bohatého Ježiška!
martinis
@sany11 : nuž, bodaj by to tak bolo, ale vždy je čo zlepšovať :)) Ďakujem ;)
@afataga : to som rád, že som opäť trafil ! :) ... toto jedlo mám rád, tak som sa rozhodol pridať aj variant pre vegetariánov, niektorí si možno pochutia :)
@margaretka28 : keby som to vedel napraviť, okamžite tak urobím :O) Aj Tebe ďakujem :-)
@paploska : tak podobne, ak si prebehneš pár mojich receptov tak uvidíš, že orechy ja teda naozaj môžem, sú skvelou surovinou v teplej i studenej kuchyni :) A s tými Vianocami plne súhlasím :)
@eviana : tak to teda áno, toto varenie som si mimoriadne užil, rovnako tak aj jedenie, hehe :)) Ďakujem za pochvalu jedla i prezentácie, veľmi si ma potešila O:))
@tiginko : tak pevne verím, že si ho pri vhodnej príležitosti pripravíš a potom dáš vedieť :) Veselé a krásne Vianoce prajem aj Tebe, preži ich v príjemnej atmosfére, bez stresu a s veľa veľa darčekmi :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia