Zemiakový šalát s tuniakom, olivami a paprikou
Foto: martinis
Zemiakové šaláty sú všeobecne veľmi obľúbené, pretože sú väčšinou sýte a vždy veľmi chutné. Dnes som si pripravil takýto šalát s tuniakom, zelenou paprikou, Zobraziť celý popisZemiakové šaláty sú všeobecne veľmi obľúbené, pretože sú väčšinou sýte a vždy veľmi chutné. Dnes som si pripravil takýto šalát s tuniakom, zelenou paprikou, olivami, červenou cibuľou a bazalkou, zakvapnutý pikantným horčicovým dressingom :)
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Príprava je ako vždy veľmi jednoduchá a rýchla, ak mám všetko dobre pripravené - to znamená hrniec s paráčikom na varnej doske, pripravené suroviny na dressing, umytá a jadierok zbavená paprika, prípadne jalapeňo paprička a očistené zemiaky a červená cibuľa.
- 2
Zemiaky nakrájame pozdĺžne na štvrtiny a tie potom na cca centimetrové kúsky, ktoré vložíme na paráčik, prikryjeme, vodu necháme zovrieť a paríme 10 minút. Túto dobu využijeme na pokrájanie papriky na kocky, na polovice poprekrajujeme prepláchnuté zelené olivy, na kolieska cibuľu a na jemné pásiky (kto chce) jalapeňo papričku a pár lístkov čerstvej bazalky.
- 3
Na dressing zmiešame ochutený olivový olej z tuniaka (bola by škoda ho vyliať, odporúčam siahnuť po kvalitnej konzerve s olivovým olejom ochuteným oreganom) so štipkou čierneho korenia a dvoma lyžičkami horčice. Ja v poslednej dobre veľmi rád používam kvalitnú dijonskú horčicu so zeleným korením, ktorá má ostrú a prenikavú chuť, navyše je dosť slaná, takže už nebolo potrebné pridávať nijakú soľ.
- 4
Hotové zemiaky zlejeme a priamo v hrnci zmiešame so zeleninou, olivami, bazalkou a tuniakom a potom premiešame s dressingom. Hotový šalát servírujeme teplý či studený na tanieroch ozdobený bazalkou :)
- 5
Môj tip : Ak si budete chcieť šalát pripraviť načerveno, použite červenú papriku a tuniaka v paradajkovej omáčke. Zaujímavou, aj keď časovo náročnejšou obmenou je použitie čerstvej ryby.
- 6
Najväčším triumfom tohto šalátu je jeho sofistikovanosť. Na jednej strane robustný - zemiaky, kocky papriky, cibuľa, na druhej strane však veľmi chutný a plný výrazných chutí - jemný tuniak, ostrá horčica, pikantné jalapeňo. Nepochybujem o tom, že sa stane hitom u každého, kto ho vyskúša, lebo je famózny a jednoduchý ! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dúfam, že všetkým bude chutiť a ešte raz vďaka za milé slová ;)
a ešte niečo, závidím tvojej mame, mať doma takého šikovného a kreatívneho mladého kuchára :)