Zemiakový šalát s tuniakom, olivami a paprikou

martinis - fotkamartinis, 30. októbra 2013 9:58
Ďalšie recepty »
Zemiakový šalát s tuniakom, olivami a paprikouFoto: martinis

Zemiakové šaláty sú všeobecne veľmi obľúbené, pretože sú väčšinou sýte a vždy veľmi chutné. Dnes som si pripravil takýto šalát s tuniakom, zelenou paprikou, olivami, červenou cibuľou a bazalkou, zakvapnutý pikantným horčicovým dressingom :)

1
porcia
30 min
príprava
10 min
tepelná úprava

Suroviny

 kvalitný
4 ks
1 ks malá
 niekoľko
1 ks menšia
 pár lístkov + na ozdobu
2 ČL
 štipka
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Príprava je ako vždy veľmi jednoduchá a rýchla, ak mám všetko dobre pripravené - to znamená hrniec s paráčikom na varnej doske, pripravené suroviny na dressing, umytá a jadierok zbavená paprika, prípadne jalapeňo paprička a očistené zemiaky a červená cibuľa.

  2. 2

    Zemiaky nakrájame pozdĺžne na štvrtiny a tie potom na cca centimetrové kúsky, ktoré vložíme na paráčik, prikryjeme, vodu necháme zovrieť a paríme 10 minút. Túto dobu využijeme na pokrájanie papriky na kocky, na polovice poprekrajujeme prepláchnuté zelené olivy, na kolieska cibuľu a na jemné pásiky (kto chce) jalapeňo papričku a pár lístkov čerstvej bazalky.

  3. 3

    Na dressing zmiešame ochutený olivový olej z tuniaka (bola by škoda ho vyliať, odporúčam siahnuť po kvalitnej konzerve s olivovým olejom ochuteným oreganom) so štipkou čierneho korenia a dvoma lyžičkami horčice. Ja v poslednej dobre veľmi rád používam kvalitnú dijonskú horčicu so zeleným korením, ktorá má ostrú a prenikavú chuť, navyše je dosť slaná, takže už nebolo potrebné pridávať nijakú soľ.

  4. 4

    Hotové zemiaky zlejeme a priamo v hrnci zmiešame so zeleninou, olivami, bazalkou a tuniakom a potom premiešame s dressingom. Hotový šalát servírujeme teplý či studený na tanieroch ozdobený bazalkou :)

    Zemiakový šalát s tuniakom, olivami a paprikou - obrázok 4
  5. 5

    Môj tip : Ak si budete chcieť šalát pripraviť načerveno, použite červenú papriku a tuniaka v paradajkovej omáčke. Zaujímavou, aj keď časovo náročnejšou obmenou je použitie čerstvej ryby.

  6. 6

    Najväčším triumfom tohto šalátu je jeho sofistikovanosť. Na jednej strane robustný - zemiaky, kocky papriky, cibuľa, na druhej strane však veľmi chutný a plný výrazných chutí - jemný tuniak, ostrá horčica, pikantné jalapeňo. Nepochybujem o tom, že sa stane hitom u každého, kto ho vyskúša, lebo je famózny a jednoduchý ! :)

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist