Dusené tofu s paradajkou, paprikou a bylinkami fotorecept
Foto: martinis
Výborné vegetariánske jedlo - dusené tofu s paprikou a paradajkou, dochutené majoránom a tymiánom, zjemnené bielym jogurtom :)
porcia
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1/2 bal. (údené či biele, pokrájané na kocky) |
|
(pokrájaná najemno) |
|
1/2 ks (pokrájaná na kúsky) |
|
1 veľká (pokrájaná na kúsky) |
|
|
|
(na opekanie) |
|
|
|
|
|
1 pohár malý |
|
1 strúčik (pokrájaný na tenké plátky) |
|
Marináda: | |
2 PL |
|
1 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Marinádu pripravíme zmiešaním surovín, pomer sójovky a oleja je možné upraviť alebo pripraviť ju od oka. Tofu nakrájané na kocky vmiešame do marinády, prikryjeme a necháme odpočívať, pokým pripravíme zeleninu.
-
2
Do hlbokej panvice kvapneme olej, opečieme cibuľu a pridáme tofu, ktoré orestujeme dozlatista. Poprášime mletou paprikou (môže byť sladká i pálivá), pridáme zeleninu aj bobkový list a podlejeme teplou vodou. Dusíme zhruba 15 minút.
-
3
Do hotového jedla pridáme majorán aj tymián a na zjemnenie vmiešame malý pohár bieleho jogurtu. Pred podávaním posypeme trochou mletej papriky a podávame s chlebom, zemiakmi či ryžou :)
-
4
Môj tip : januárové paradajky nebývajú najchutnejšie, preto pokojne použite pohár dobrého domáceho leča.
- 5
Dlhší recept a nové články nájdete na mojom blogu martins-kok.webnode.sk :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
Diskusia k receptu