Dusené tofu s paradajkou, paprikou a bylinkami fotorecept

martinis - fotkamartinis, 2. januára 2014
Dusené tofu s paradajkou, paprikou a bylinkami (fotorecept)
Foto: martinis

Výborné vegetariánske jedlo - dusené tofu s paprikou a paradajkou, dochutené majoránom a tymiánom, zjemnené bielym jogurtom :)

1
porcia
25 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 bal. (údené či biele, pokrájané na kocky)
 (pokrájaná najemno)
1/2 ks (pokrájaná na kúsky)
1 veľká (pokrájaná na kúsky)
 (na opekanie)
1 pohár malý
1 strúčik (pokrájaný na tenké plátky)
Marináda:
2 PL
1 PL

Online leták

Postup

  1. 1

    Marinádu pripravíme zmiešaním surovín, pomer sójovky a oleja je možné upraviť alebo pripraviť ju od oka. Tofu nakrájané na kocky vmiešame do marinády, prikryjeme a necháme odpočívať, pokým pripravíme zeleninu.

    Dusené tofu s paradajkou, paprikou a bylinkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hlbokej panvice kvapneme olej, opečieme cibuľu a pridáme tofu, ktoré orestujeme dozlatista. Poprášime mletou paprikou (môže byť sladká i pálivá), pridáme zeleninu aj bobkový list a podlejeme teplou vodou. Dusíme zhruba 15 minút.

    Dusené tofu s paradajkou, paprikou a bylinkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do hotového jedla pridáme majorán aj tymián a na zjemnenie vmiešame malý pohár bieleho jogurtu. Pred podávaním posypeme trochou mletej papriky a podávame s chlebom, zemiakmi či ryžou :)

    Dusené tofu s paradajkou, paprikou a bylinkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Môj tip : januárové paradajky nebývajú najchutnejšie, preto pokojne použite pohár dobrého domáceho leča.

  5. 5

    Dlhší recept a nové články nájdete na mojom blogu martins-kok.webnode.sk :-)

Diskusia k receptu

martamm
Tofu môže byť vždy, Martinis, Ty nikdy nesklameš :)
salinka
Sem s tým! Presne takéto jedlá teraz potrebujeme na "vybalansovanie" hmotnosti po sviatkoch:-)))
micanela
super, ze si pridal adresu na blog, urcite to bude zaujimave citanie
finczi
Recept sa mi páči, tofu mám rada, občas ho zaradím do jedálnička. Ďakujem za tip, teraz - po sviatkoch to bude príjemné odľahčenie.