Vrtuľky s cottage cheese, kukuricou a pažítkou

martinis - fotkamartinis, 6. novembra 2013
Vrtuľky s cottage cheese, kukuricou a pažítkou
Foto: martinis

Cottage cheese je môj absolútny favorit medzi syrmi. Ak sa dochutí trochou pažítky, pridá sa kukurica na masle a všetko sa premieša s horúcimi Zobraziť celý popisCottage cheese je môj absolútny favorit medzi syrmi. Ak sa dochutí trochou pažítky, pridá sa kukurica na masle a všetko sa premieša s horúcimi cestovinami, ručím za to, že vznikne chutné jedlo hotové do 10 minút, čestné slovo ;)

1
porcia
10 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 pohára
hrnček
2 PL
sušená či čerstvá
štipka
na ozdobu




Postup

  1. 1

    Aby čítanie receptu nebolo dlhšie než samotná príprava, pokúsim sa dnes byť stručný :) Postačí nám len niekoľko základných surovín, ktoré netreba krájať, čistiť, umývať ani nič podobné. Na varnú dosku pripravíme dva menšie hrnce - do jedného napúšťame vodu, osolíme a necháme zovrieť, do druhého vložíme dve lyžice masla, ku ktorým pridáme pol pohára kukurice. Maslo a kukurica je výborná kombinácia :)

  2. 2

    Do zovretej vody vsypeme hrnček cestovín a súčasne na nízkom plameni a za občasného premiešania roztápame maslo. Po pár minútach sú cestoviny hotové, zlejeme ich a pridáme štipku soli. Do hrnca s maslom a kukuricou primiešame cottage, pažítku a mleté čierne korenie. Do tejto jednoduchej "omáčky" vmiešame vrtuľky a podávame teplé, ozdobené stonkou oregana :)

    Vrtuľky s cottage cheese, kukuricou a pažítkou - obrázok 2
  3. 3

    Môj tip : Samozrejme možno použiť aj pažítkový cottage, podľa chuti môžte pridať aj trocha cesnaku či zameniť kukuricu za hrášok alebo baby mrkvičky ;)

  4. 4

    Nuž, neviem, jednoduchšie už môžu byť hádam len zemiaky s kyslým mliekom či clieb s maslom :) Konzistencia syra cottage je ideálna pre akékoľvek omáčky, najmä na cestoviny, takže v spojení so sladkou kukuricou je perfektne vyvážená jeho jemne kyslá chuť. Pažítka jedlo ešte trocha obohatí, no skrátka, jedno z mojich najobľúbenejších jedál, nielen s kukuricou, ale i so spomínanými obmenami :-)

Diskusia k receptu

pipnat
milujem cottage cheese, kludne aj samotny:)
micanela
hned som vedela, ze je to recept od teba

ty by si bez cottage snad neprezil :-)

ale myslim to dobre, vsetky recepty su jednoduche a vyborne. pekny den
jolka62
výborný recept, hlavne rýchly a iste chutný, iste ho vyskúšam
leomax
Vyzerá to lákavo. Určite si na tom v krátkom čase pochutnám. Možno by som pridal len tak pre spestrenie, ale aj pre chuť trošičku čerstvej čili papričky. @martinis , u mňa ako obvykle veľa *.
martinis
@sting : presne tak, sám by som to lepšie necharakterizoval :)
@pipant , vitaj v klube, je to najlepší syr :) Vyskúšal som už všetky možné značky, príchute, recepty a stále mi chutí, dokonca čoraz viac :-))
@micanela : podľa fotky, či toho cottage ? :) Je to tak, cottage je super ;) Pravdou je, že receptov s týmto syrom nie je veľa a práve preto sa snažím ich zbierku aspoň trochu obohatiť pre ostatných fanúšikov tejto britskej dobroty :) Samozrejme ďakujem, pekný deň aj Tebe ;)
@jolka62 : nech ti padne na úžitok ;)
@leomax : tak rád opäť čítam Tvoj milý komentár :)) Tiež som nad čili premýšľal, ale nakoniec som sa rozhodol, že chcem toto jedlo ladiť na jemnú chuť, tak som od tejto myšlienky upustil. Nepochybne by však štipka čili mohla prospieť, ak príde chuť na čosi pikantnejšie ;) Vďaka @leomax ;))
@izabella929 : tak stačí kúpiť tých pár surovín a môžeš si pokojne pripraviť, tá sladká kukurica s cottage je skvelá, nepochybujem že Ti to bude chutiť, daj potom vedieť, ak vyskúšaš :-)
zitar
receptík ako stvorený na rýchlu večeru po príchode domov z práce
mariamka
o cottage je u nas bitka, a kukuricu, ked nacnem, tak uz ju nenajdem, pekny recept @mlady muz , a paci sa mi, ze si zachoval slovensku terminologiu "vrtuľky" :), kukuricu myslis aku? lebo nie je celkom zrejme z receptu, aj tak, paci sa mi to, nevela surovin, pekny chutovy efekt, syta porcia :)
martinis
@micanela tak ako píšem, sme tu viacerí ;)
@zitar : presne tak, hotové do 10 minút :))
@mariamka : mne sa tiež páčil slovenský ekvivalent fusilli - vrtuľky :) Najlepšia je čerstvo uvarená a orezaná, teraz sme však trocha mimo sezónu :)) takže používam zvyčajne mrazenú, ale robil som ešte jeden recept s kukuricou, nuž som si otvoril plechovku konzervovanej. Som veľmi rád že sa páči, veľká vďaka ;)
mata3636
Vyskúšané, výborné. Ja som pridala ešte kúsok póru, nakrájeného na jemné polkolieska. Jednoduché, ľahké, chutné 1*
sismi
Super recept, dnes som mala podľa neho obed (a až teraz som si všimla, že som bola taká hladná, až som vynechala korenie :D chutilo mi to aj bez neho). Mám uložených veľa tvojich receptov, tak ich postupne chcem vyskúšať, lebo sú super :)
micanela
vdaka za pripomenutie - v tomto teple sa aj tak nic syte neda jest /teda moj nazor, niekomu to mozno nevadi/




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia