Kuracie mäso s rukolovým šalátom

martinis - fotkamartinis, 8. novembra 2013
Kuracie mäso s rukolovým šalátom
Foto: martinis

Už odmalička mám najradšej tú najjednoduchšiu úpravu mäsa - na prírodno, preto dnes ponúkam tento variabilný recept na grilované kuracie prsia na ryži s veľmi rýchlym rukolovým šalátom s uhorkou a paprikou. Keď stavíte na istotu, tak nie je čo pokaziť ;)

1
porcia
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks - plátok
 obľúbené (soľ, čierne korenie, rasca, koriander, čili ap.)
1/4 ks
1 hrsť
1 PL
 kvapka
1 ČL
 štipka
 PL (olivy, kapary)
 na ozdobu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Keď máme pripravenú ryžu, tak príprava pôjde veľmi rýchlo a od ruky. Plátok kuracích pŕs umyjeme, ak je príliš hrubý tak rozrežeme a opláchneme pod vodou. Pre urýchlenie grilovania je výborné do mäsa urobiť pár zárezov, teplo sa raz - dva dostane až do stredu :)

  2. 2

    Gril necháme rozohriať a mäso ochutíme podľa vlastných preferencií - niekomu môže stačiť soľ a korenie, ďalšou variantou je použite rasce, čili, mletého cesnaku, možnosti sú takmer neobmedzené. Mám rád recepty, kde je široká variabilita, preto túto možnosť ponúkam ďalej :) Na grilované mäso sa skvele hodia intenzívnejšie chute, odporúčam čili, zázvor či koriander.

  3. 3

    Na horúcu platňu grilu uložíme mäso a medzitým pripravíme zeleninu na šalát : uhorku, rukolu a papriku umyjeme pod vodou a očistíme. Uhorku pokrájame na napríklad na štvrťkolieska, paprika sa mi páčila na kolieska a rukolu som nechal len tak. Pridáme lyžicu petržlenovej vňate, lyžičku oleja, trocha citrónovej šťavy, soli a čierneho korenia. Šalát obohatí lyžica olív či kapár, najlepší je však nakladaný cesnak ;)

  4. 4

    Mäso opekáme 4-5 minút z každej strany, prípadne skontrolujeme či je prepečené a uložíme na ryžu, ktorú sme upravili na tanier. Priložíme premiešaný šalát, ozdobíme nejakými čerstvými bylinkami, môžme pokvapkať olivovým olejom a podávame ako veľmi zdravý obed, či večeru ;)

    Kuracie mäso s rukolovým šalátom  - obrázok 4
  5. 5

    Rukola, navzdory svojej popularite a širokému využitiu nikdy nepatrila k mojim obľúbeným druhom šalátov. Zmenilo sa to prakticky až teraz, práve v tomto šaláte jej veľmi svedčí kvapka citrónovej šťavy a jemné dochutenie - je skutočne výborná ! :) S týmto jedlom nie je ani veľa riadu, pretože používame len dosku, misu a gril, pričom získame rýchly obed, vhodný takmer pre všetkých, napríklad aj deti ;-)

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
tú 1 kvapku citrónovej šťavy berte ako metaforu, nie doslova, tú jednotku pridala redakcia :))
Pekný šalát a ešte krajšie prsíčka. Idem si dať kus čokolády, to ma trochu oblbne a nebudem myslieť na grilované mäso.