Foto: martinis
Už odmalička mám najradšej tú najjednoduchšiu úpravu mäsa - na prírodno, preto dnes ponúkam tento variabilný recept na grilované kuracie prsia na ryži s Zobraziť celý popisUž odmalička mám najradšej tú najjednoduchšiu úpravu mäsa - na prírodno, preto dnes ponúkam tento variabilný recept na grilované kuracie prsia na ryži s veľmi rýchlym rukolovým šalátom s uhorkou a paprikou. Keď stavíte na istotu, tak nie je čo pokaziť ;)
porcia
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks - plátok |
|
obľúbené (soľ, čierne korenie, rasca, koriander, čili ap.) |
|
1/4 ks |
|
|
|
1 hrsť |
|
1 PL |
|
kvapka |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
|
|
PL (olivy, kapary) |
|
na ozdobu |
|
|
Postup
-
1
Keď máme pripravenú ryžu, tak príprava pôjde veľmi rýchlo a od ruky. Plátok kuracích pŕs umyjeme, ak je príliš hrubý tak rozrežeme a opláchneme pod vodou. Pre urýchlenie grilovania je výborné do mäsa urobiť pár zárezov, teplo sa raz - dva dostane až do stredu :)
- 2
Gril necháme rozohriať a mäso ochutíme podľa vlastných preferencií - niekomu môže stačiť soľ a korenie, ďalšou variantou je použite rasce, čili, mletého cesnaku, možnosti sú takmer neobmedzené. Mám rád recepty, kde je široká variabilita, preto túto možnosť ponúkam ďalej :) Na grilované mäso sa skvele hodia intenzívnejšie chute, odporúčam čili, zázvor či koriander.
- 3
Na horúcu platňu grilu uložíme mäso a medzitým pripravíme zeleninu na šalát : uhorku, rukolu a papriku umyjeme pod vodou a očistíme. Uhorku pokrájame na napríklad na štvrťkolieska, paprika sa mi páčila na kolieska a rukolu som nechal len tak. Pridáme lyžicu petržlenovej vňate, lyžičku oleja, trocha citrónovej šťavy, soli a čierneho korenia. Šalát obohatí lyžica olív či kapár, najlepší je však nakladaný cesnak ;)
- 4
Mäso opekáme 4-5 minút z každej strany, prípadne skontrolujeme či je prepečené a uložíme na ryžu, ktorú sme upravili na tanier. Priložíme premiešaný šalát, ozdobíme nejakými čerstvými bylinkami, môžme pokvapkať olivovým olejom a podávame ako veľmi zdravý obed, či večeru ;)
- 5
Rukola, navzdory svojej popularite a širokému využitiu nikdy nepatrila k mojim obľúbeným druhom šalátov. Zmenilo sa to prakticky až teraz, práve v tomto šaláte jej veľmi svedčí kvapka citrónovej šťavy a jemné dochutenie - je skutočne výborná ! :) S týmto jedlom nie je ani veľa riadu, pretože používame len dosku, misu a gril, pričom získame rýchly obed, vhodný takmer pre všetkých, napríklad aj deti ;-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu