
Zeleninová polievka s vianočnými ozdobami
Z plátkov očistenej zeleniny vykrojíme formičkami rôzne tvary.

Jablkové taštičky so škoricovou zmrzlinou
Škoricová zmrzlina: Struk z vanilky nakrojíme a nožom vydlabeme dreň. Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme...

Cestoviny s bazalkovým tofu
Tofu je surovinou na prípravu mnohých jedál. Jeho príchuť volíme podľa toho, čo z neho chceme pripraviť...

Špagetová tekvica s bravčovým mäsom
Špagetová tekvica je mojím najobľúbenejším druhom tekvice. Dá sa z nej pripraviť mnoho jedál....

Jemná knedľa
Veku nakrájame na plátky, namočíme do mlieka. Potom primiešame olej, žĺtky, soľ a...

Nepečený dezert - variácia na krémeš
Výborný nepečený dezert, ktorý chutí naozaj každému, rýchlo pripravený a ešte rýchlejšie zjedený.

Tradičný kubánsky ryžový pokrm
Klasický kubánsky recept, rýchly na prípravu a nenáročný na ingrediencie. Na tento recept sa ideálne...

Špagety s pórom
Špagety sú jedny z najobľúbenejších cestovín. Môžeme ich však pripraviť aj trocha netradične, tak, ...

Oprážané zeleninovo-lepkové plátky
Ďalší z mojich experimentov s pšeničným lepkom, tentokrát sú výsledné plátky mäkkšie. Ako príloha by...

Zapečená špagetová tekvica s brokolicou
Špagetová tekvica nie je u nás bežnou zeleninou. Je ale veľmi vďačná na prípravu rôznych jedál...

Ryža s klobásou a hubami
Ryža s klobásou a hubami je recept, ktorý spája intenzívne chute a dokonalé textúry a ponúka nezabudnuteľný gastronomický zážitok....

Vegánska opekaná ryža s ananásom
Tento recept pre vás pripravila MaruškaVeg. Zostala vám ryža od včera alebo máte radi sladko-slané kombinácie?...

Krevetový koktail
Party shocker, ktorý sa už dávno nepapá len v obleku a večerných šatách.

Cícerová polievka s paprikou a tahini
Cícer sa kedysi v našich kuchyniach používal častejšie ako dnes. Čo je škoda....

Závitky zo sivoňa a z údeného lososa s dvojfarebnou omáčkou
Špenát umyjeme, osušíme a orestujeme na masle. Osolíme a okoreníme.

Čučoriedky, tvaroh a marinka voňavá
Sušenú marinku voňavú kúpite ako sypanú bylinku, pripisujú sa jej upokojujúce účinky.

Pšenoto so zeleninou a schwarzwaldskou šunkou
Zdravý a rýchly recept plný zeleninky, ktorý zasýti.

Karfiolový krém s pekanovým pečivom
Karfiol očistíme, rozoberieme na ružičky, z hlúbov a listov uvaríme vývar. Na masle opečieme...

Pomarančový dezert so špargľovou zmrzlinou
Špargľu ošúpeme a uvaríme domäkka v mlieku. Rozmixujeme a prepasírujeme. Pridáme smotanu a 100 ml mlieka, ...

Ušká (orecchiette) trochu netradične
Netradične, pretože tradične sa tento typ cestovín pripravuje buď s brokolicou alebo sa robia broccoleti či...

Dýňová polévka s jablíčky na másle a křupavým karamelem
I tahle dýňová polévka má svoje kouzlo s příchutí másla, jablíček a karamelových nití.

Kaša zo špaldovej krupice (HIT)
Potrebné suroviny dám do hrnca, asi 30 minút nechám stáť. Potom pri stálom miešaní varím,...

Stredomorský koláč s tuniakom a ryžou na spôsob fritatty
Frittata je talianske jedlo na báze vajec podobné omelete alebo quiche ale bez cesta a s rôznymi...

Cestoviny s orechovým pestom (Pasta con Salsa di Noci)
Toto jedlo je jednoduchšie ako cestoviny s bazalkovým pestom....

Drožďové guličky do hovädzej alebo kačacej polievky
na troške mlieka si rozpustim drozdie, pridám strúhanku podla potreby a vajíčka. premiešam a ak treba ešte...

Cestoviny s paradajkami, mozzarellou, pestom a špenátom
Tento recept som dostala od známeho zo Šale, recept si môžete upraviť, niekedy ho robím...

Smažené tresčí noky
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout. Tresku povaříme v mléce asi 10 minut. Brambory...

Bryndzový krém s cibuľovým koláčikom
Očistenú červenú cibuľu nakrájame na 1 cm hrubé kolieska. Z cukru vytvoríme svetlý karamel, zalejeme červeným vínom...