Škoricový zaháňač náhleho hladu alebo Emolgino mňam
Raz sa mi stalo, že som bola večer strašne hladná, obchody všade na okolí zatvorené a jediné, čo som mala doma, bola ryža a Zobraziť celý popisRaz sa mi stalo, že som bola večer strašne hladná, obchody všade na okolí zatvorené a jediné, čo som mala doma, bola ryža a jablko. Tak som improvizovala.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vezmeme ryžu (množstvo podľa miery nášho hladu) a dáme variť vo vode, do ktorej sme nasypali značné množstvo škorice. Pridáme pár klinčekov. Varíme až kým ryža nie je mierne rozvarená.
- 2
Uvarenú ryžu scedíme a osladíme podľa vlastnej chuti.
- 3
Jablko (alebo aj viac, ak máme), nakrájame alebo nastrúhame, ako nám viac vyhovuje, a zamiešame k ryži.
- 4
Zjeme a radujeme sa, že sme aspoň na chvíľu zahnali hlad.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu