Škoricový zaháňač náhleho hladu alebo Emolgino mňam

mielikki - fotkamielikki, 21. apríla 2013

Raz sa mi stalo, že som bola večer strašne hladná, obchody všade na okolí zatvorené a jediné, čo som mala doma, bola ryža a Zobraziť celý popisRaz sa mi stalo, že som bola večer strašne hladná, obchody všade na okolí zatvorené a jediné, čo som mala doma, bola ryža a jablko. Tak som improvizovala.

1-100
porcia
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Vezmeme ryžu (množstvo podľa miery nášho hladu) a dáme variť vo vode, do ktorej sme nasypali značné množstvo škorice. Pridáme pár klinčekov. Varíme až kým ryža nie je mierne rozvarená.

  2. 2

    Uvarenú ryžu scedíme a osladíme podľa vlastnej chuti.

  3. 3

    Jablko (alebo aj viac, ak máme), nakrájame alebo nastrúhame, ako nám viac vyhovuje, a zamiešame k ryži.

  4. 4

    Zjeme a radujeme sa, že sme aspoň na chvíľu zahnali hlad.

Diskusia k receptu

nika60
Hlad je hlad, ale máš veľkú výhodu, že si vieš poradiť...
babidka
:-))) Nuz , poradila si si ! Ale nahodou - moze to byt velmi chutne .Vrat sa na editaciu receptu a zarad to aj do delenej stravy.
mirkamt
Kombináciou ryže a jablk mi to pripimenulo nepečený ryžový nákyp. Ako mištičkovú rýchlovku by som si určite dala ;-)
douglas
Tak toto boli hotove hody! Raz sa mi stalo nieco podobne, no ja som skoncila u cca tyzden suchom rozku s horcicou...a panecku! aka to vtedy bola zachrana!!... asi ako na Titanic-u! :).