Halušky zo zubáča v rizlingovej omáčke
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 9. marca 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Halušky zo zubáča: | |
500 g |
|
300 ml |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
Rizlingová omáčka: | |
200 ml |
|
500 ml |
|
50 g |
|
100 ml |
|
(zo zubáča) |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Špargľové ragú: | |
500 g |
|
|
|
|
|
|
|
trochu |
|
Postup
-
1
Halušky zo zubáča: Filé pomelieme a dáme spolu so smotanou a s vajíčkom asi na hodinu do mrazničky. Ochutíme soľou a korením a všetko v mixéri vyšľaháme na hladký fáš. Necháme pol hodiny odpočinúť v chlade. Lyžicou tvoríme halušky, necháme ich prevariť v horúcej osolenej vode asi 5 minút, posadíme ich na špargľové ragú a prelejeme vyšľahanou rizlingovou omáčkou.
- 2
Omáčka: Kosti zalejeme studenou vodou, pridáme víno, maslo a zeleninu a pomaly privedieme do varu. Na kraji sporáka necháme asi 40 minút dôjsť, potom precedíme cez plátennú utierku a vývar redukujeme varením na polovicu. Pridáme smotanu a všetko opäť zredukujeme na polovicu. Ochutíme soľou, pred podávaním vyšľaháme.
- 3
Špargľové ragú: Špargľu olúpeme a varíme vo vode so soľou a s cukrom asi 10 minút, podľa hrúbky tak, aby zostala chrumkavá. Nakrájame na pozdĺžne kúsky a prelejeme maslom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu