Ovocné suši
Ovocné suši

Ovocné „suši“ v mangovom kabátiku s jahodovou omáčkou

Ján Lazarák
šéfkuchár hotela Sliezsky dom**** v Tatranskej Polianke, 4. júla 2019
Ovocné „suši“ v mangovom kabátiku s jahodovou omáčkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

1,5 hrnčeka
2 hrnčeky
3 PL
1/2 KL
1 hrnček
10 ml
 ks
2 ks
100 g
100 g
Omáčka:
150 g
50 ml
20 g




Postup

  1. 1

    Ryžu premyjeme aspoň 3-krát a necháme ju dobre odkvapkať. Ryžu, vodu, cukor, soľ a ocot varíme 20 minút pod pokrievkou. Po dovarení pridáme kokosové mlieko. Ryžu necháme poriadne vychladnúť.

  2. 2

    Po vychladnutí ryžu tvarujeme na bambusovú podložku na široký plát a naň pridávame pokrájané jahody, kivi, melón a zvinieme do rovnomernej rolky. Na stroji narežeme na tenké plátky mango a suši rolku vystelieme mangovými plátkami, aby vznikol kabátik.

  3. 3

    Jahodovo–campari omáčka: Na studeno vymixujeme jahody s vanilkovým cukrom a campari.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia