Ovocné „suši“ v mangovom kabátiku s jahodovou omáčkou
Ján Lazarák
šéfkuchár hotela Sliezsky dom**** v Tatranskej Polianke, 4. júla 2019
šéfkuchár hotela Sliezsky dom**** v Tatranskej Polianke, 4. júla 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
1,5 hrnčeka |
|
2 hrnčeky |
|
3 PL |
|
1/2 KL |
|
1 hrnček |
|
10 ml |
|
ks |
|
2 ks |
|
100 g |
|
100 g |
|
Omáčka: | |
150 g |
|
50 ml |
|
20 g |
|
Postup
-
1
Ryžu premyjeme aspoň 3-krát a necháme ju dobre odkvapkať. Ryžu, vodu, cukor, soľ a ocot varíme 20 minút pod pokrievkou. Po dovarení pridáme kokosové mlieko. Ryžu necháme poriadne vychladnúť.
- 2
Po vychladnutí ryžu tvarujeme na bambusovú podložku na široký plát a naň pridávame pokrájané jahody, kivi, melón a zvinieme do rovnomernej rolky. Na stroji narežeme na tenké plátky mango a suši rolku vystelieme mangovými plátkami, aby vznikol kabátik.
- 3
Jahodovo–campari omáčka: Na studeno vymixujeme jahody s vanilkovým cukrom a campari.
Tiež suši:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu