Polievky z hríbov sú veľmi u nás obľúbené.Najčastejšie ich pripravujem, keď sa nám žiada zmena.
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 20 g (dubáky) |
|
| 300 ml |
|
| 3 lyžice |
|
| podla potreby |
|
| 4 ks |
|
| 2 strúčiky |
|
| štipka |
|
| 2 ks |
|
| 5 ks |
|
| 2 lyžice |
|
| 1 lyžica |
|
Postup
-
1
Očistím zemiaky, pokrájam na kocky a dám variť do hrnca s vodou.Pridám soľ, bobkový lisť, nové korenie.Sušené dubáčiky namočím v teplej vode.Keď sú zemiaky uvarené, pridám namočené hríby.V mlieku rozmiešam hladkú múku a prilejem do polievky.Nechám povariť, pridám pokrájaný cesnak.Keď je už polievka celkom hotová, prídám 3 lyžice smotany, nechám prejsť varom a polievku odstavím.Po odstavení pridám lyžicu octu.









Diskusia k receptu