Dubáčikovica

izabella929 - fotkaizabella929, 6. decembra 2011

Polievky z hríbov sú veľmi u nás obľúbené.Najčastejšie ich pripravujem, keď sa nám žiada zmena.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

20 g (dubáky)
300 ml
3 lyžice
 podla potreby
4 ks
2 strúčiky
štipka
2 ks
5 ks
2 lyžice
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Očistím zemiaky, pokrájam na kocky a dám variť do hrnca s vodou.Pridám soľ, bobkový lisť, nové korenie.Sušené dubáčiky namočím v teplej vode.Keď sú zemiaky uvarené, pridám namočené hríby.V mlieku rozmiešam hladkú múku a prilejem do polievky.Nechám povariť, pridám pokrájaný cesnak.Keď je už polievka celkom hotová, prídám 3 lyžice smotany, nechám prejsť varom a polievku odstavím.Po odstavení pridám lyžicu octu.

Diskusia k receptu

hubata
Ešte by som pokvapkala troška olejom, ale to je len môj pohľad a tvoja dubáčikovica (hríbovica) z dubákov je vynikajúca. A je jedno či je vo forme polievky alebo omajdy, dobručké je aj jedno aj druhé. Je to klasika ktorá sa robí na celom SK, niekde so zápražkou, s cestovinou, ale vždy sa človek stravníkom zavďačí. Sú kraje kde sa jedáva hlavne na Vianoce, takže recept je aktuálny. Si šikuľka!
akeber
u nás vždy vítaná....len ja nedávam kyslú smotanu ale sladkú....mňam
izabella929
v akomkoľvek prevedení, je to fajné...) ja ju mám najradšej v lete, keď sú páľavy a úplne studenú...)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia