Zajačí strach

damisa - fotkadamisa, 13. januára 2012

Toto jedlo varila babka vždy v lete keď mala veľa roboty na poli a preto to aj volala žatvové jedlo a názov tomu dal môj otec lebo vraj aj zajac keď to zavoňal tak utekal kade ľahšie, lebo on nebol fanúšik tohto jedla, ale my ako deti sme to mali rady.

Suroviny

500 gr uvarené
1 dcl
200 gr

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    uvaríme zemiaky pokrájané na menšie kocky v slanej vode a necháme ich aj s vodou, kým sa varia upražíme hrubú krupicu na oleji vo vyššej panvici a uvarené zemiaky aj s vodou vylejeme na upraženú krupicu a zakryjeme, po chvíli odkryjeme a premiešame aby sa prebytočná voda odparila, dochutíme ak treba soľou a korením a trochu opražíme. Podávame s čalamádou

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
určite vyskúšam tvoj receptík z detstva, lebo mi pripomína našu fučku i preto , že je to fajn recept, ako spotrebovať staršie zemiaky, ďakujem :-)
Poznám ako zemiakový šterc, kde sa opraží krupica na masle alebo oleji, zaleje sa vodou v ktorej sa varili zemiaky, nechá sa spariť, premieša vidličkou a potom sa do nej pridajú trochu popučené zemiaky. Dá sa to jesť na sladko aj na slano.

Pridaj komentár k receptu: