Drožďové a tofu knedličky do polievky
Foto: mackaa
Alternatíva chutných knedličiek do polievky pre vegetariánov.
Suroviny
Drožďové knedličky: | |
1 PL |
|
1 kocka |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
podľa chuti |
|
Tofu knedličky: | |
1 PL |
|
1 bal. |
|
2 kocky |
|
4-5 PL |
|
2-3 PL |
|
1 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Na panvici alebo v hrcni rozpustíme maslo, pridáme rozmrvenú kocku droždia a miešame až kým sa droždie úplne nerozpustí a konzistenciou nezačne pripomínať kašičku.
- 2
Zmes odstavíme z ohňa, necháme trochu vychladnúť, osolíme a vmiešame do nej jedno vajíčko a môžeme pridať aj nasekané bylinky, ktoré máme radi (bazalku, petržlenovú vňať atď.) Prisypeme dostatočné množstvo strúhanky, aby bolo možné zo zmesi tvarovať guľôčky.
- 3
Teraz si pripravíme knedličky z tofu :) Je na vás, či vám stačí jeden druh knedličiek alebo radi kombinujete tak ako ja. Počiatočný postup tofu knedličiek je rovnaký. V troške masla si na panvici rozpustíme zvyšné droždie a následne odstavíme. Pridáme vidličkou rozpučené tofu, vajíčko, vločky, krupicu, soľ, majoránku a všetko spolu premiešame a necháme odstáť.
- 4
Zo zmesi tvarujeme guľôčky a keď sú hotové, obe varianty knedličiek vhadzujeme do vriacej polievky a varíme až kým nevyplávajú na povrch - v tomto momente sú hotové.
- 5
To do akej polievky knedličky použijete nechám na vašej fantázii, ale výborne vyniknú vo vývaroch :)
Tiež knedličky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu