Frišká polievka

slnecnicovka - fotkaslnecnicovka, 26. februára 2012

Ak Vám po nedeli zostane kúsok z pečeného kuraťa (ako mne minulý týždeň), urobte si ,,friškú" polievku.

Suroviny

2 a 1/2 l
1 ks
100-150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Slepačí bujón varíme spolu s ryžou. Kukuricu pridáme krátko pred dovarením ryže a nakoniec vsypeme mäso nakrájané na malé kúsky. Polievočka je hotová! Ak máte k dispozícii inú zeleninu, prípadne zvyšky cestovín, môžete použiť aj tie. Na tanier naservírujeme na kúsky nakrájaný mäkký syr, napr. Lunex a zalejeme horúcou polievkou.

Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Zeleninové jedlá, Slovenská kuchyňa, Polievky, Varené

Diskusia k receptu

betty21
pre mňa zvláštna kombinácia, ale môže to byť chutné

Zaujímavé video z archívu TV Varecha