Rýchla ryža s rozmarínom, sušenými paradajkami a opečeným tofu

ryzasos - fotkaRyža SOS, 14. júna 2023. Komerčný recept.
Rýchla ryža s rozmarínom, sušenými paradajkami a opečeným tofu
Foto: ryzasos

Rýchla ryža s rozmarínom, sušenými paradajkami a opečeným tofu je recept, na ktorý potrebujete iba zopár minút času a minimum surovín. Ak náhodou Zobraziť celý popisRýchla ryža s rozmarínom, sušenými paradajkami a opečeným tofu je recept, na ktorý potrebujete iba zopár minút času a minimum surovín. Ak náhodou rozmarín práve doma nemáte, poslúžia vám k príprave aj iné čerstvé bylinky, no hlavne nimi v tomto recepte netreba šetriť. Určite recept skúste, toto bezmäsité jedlo s tofu a ryžou je výborné!
Zdroj: Fitrecepty

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
250 ml
1/2 ČL
2 bal.
3 stonky (čerstvý)
100 g
2 PL
1 ks malá
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Ryžu dobre prepláchneme a v menšom hrnci ju zalejeme 250 ml vody, pridáme 1/2 ČL soli, umyté lístky rozmarínu a varíme ju prikrytú na slabom plameni približne 13 minút.

  2. 2

    Kým sa ryža varí, na panvici na rozpálenom oleji (1 lyžici) orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.

  3. 3

    Potom pridáme prelisované strúčiky cesnaku a na malé kocky nakrájané tofu.

  4. 4

    Za občasného premiešania tofu restujeme na silnom plameni (približne 2 minúty).

  5. 5

    Potom tofu opekáme ešte približne 2 minúty na miernom plameni s tým, že ho občas premiešame.

  6. 6

    Keď sa ryža dovarí, vmiešame do nej nadrobno nakrájané sušené paradajky.

  7. 7

    Uvarenú ryžu servírujeme s opečeným tofu a jedlo ešte na záver pokvapkáme zvyšnou lyžicou kvalitného olivového oleja.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia