Nájsť objavný recept a ešte k tomu zaujímavý názov nie je ľahké, preto sa o to ani nepokúšam. Avšak pokiaľ sa v máji objavuje Zobraziť celý popisNájsť objavný recept a ešte k tomu zaujímavý názov nie je ľahké, preto sa o to ani nepokúšam. Avšak pokiaľ sa v máji objavuje na trhoch prvý listový špenát a bryndza (pokiaľ je dobrý dodávateľ) taktiež výrazne zlepšila svoju chuť, je možné spraviť si takúto príjemnú jarnú cestovinovú variáciu.
porcia
príprava
Postup
-
1
Očistíme a najemno pokrájame špenát. Podusíme ho na troche oleja (masla), podľa potreby podlievame trochou vody. Ľahko osolíme, radšej menej, bryndza môže byť slanšia. Môžeme ochutiť trochou cesnaku. Mimo sezóny môžeme samozrejme použiť mrazený listový špenát. Súčasne varíme cestoviny obvyklým spôsobom.
- 2
Uvarené cestoviny zlejeme. Špenát dusíme 7 - 10 minút, pridáme k nemu bryndzu a dôkladne miešame. Prehrejeme, aby sa bryndza v špenáte roztiekla a premiešala. Konzistencia môže byť trochu hustejšia ako pre klasické cestovinové omáčky - asi ako bežná dusená zelenina. Pokiaľ treba, ešte dosolíme. Pridáme zliate cestoviny, zľahka premiešame a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu