Foto: malinka711
... ďalšie využitie tekvicového pyré (http://varecha.pravda.sk/recepty/tekvicove-pyre- fotorecept/19650-recept.html)
2
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
7 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
100 ml |
|
2 |
|
200 ml studenej |
|
Plnka: | |
200-250 g |
|
100 g |
|
2 väčšie |
|
|
|
Na podávanie: | |
200 g |
|
rozpustené |
|
Postup
-
1
Cesto pripravíme z múky, oleja a vajec. Vodu pridávame podľa potreby.
-
2
Zemiaky ošúpeme a uvaríme v osolenej vode domäkka. Tekvicové pyré zmiešame s paradajkovým pretlakom, roztlačenými zemiakmi a osolíme.
-
3
Vymiesené cesto rozvaľkáme na 2 tenké pláty. Na jeden plát cesta kladieme kôpky plnky v pravidelných rozostupoch.
-
4
Navrch dáme druhý plát cesta, prstami dobre zatlačíme a nakrájame na ravioly.
-
5
Pripravené ravioly varíme vo vriacej osolenej vode asi 7 minút ( podľa veľkosti). Hotové polejeme rozpusteným maslom a posypeme strúhaným syrom.
Diskusia k receptu