Vareniky s višňami

Alan Džioev
sous chef z Nobile Restaurant v Bratislave, 3. mája 2018
Vareniky s višňami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
150 ml
500 g
3 g
100 ml
Plnka:
150 g (čerstvé)
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Najskôr pripravíme cesto vymiešaním uvedených surovín. Cesto vyvaľkáme, vykrojíme z neho kolieska s priemerom cca 10 centimetrov. Kolieska naplníme višňami posypanými cukrom a uzavrieme.

  2. 2

    Varíme asi osem minút v neosolenej vode, scedíme a podávame.

Diskusia k receptu

evanaaa
Asi podobné ako perky, len mi tam chýba nejaká posýpka....
používateľ nemá avatar
123
123
perky sú asi zo zemiakového cesta ? Toto sú podľa mňa "obyčajné" a v našich krajoch veľmi obľúbené pirohy , v tomto prípade -na sladko... a každá gazdinka má svoj recept na cesto...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia