Vínové baby hrušky s čokoládovou zmrzlinou

Marek Ort
šéfkuchár reštaurácie Altitude v Bratislave a člen olympijského tímu Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, 22. apríla 2013
Vínové baby hrušky s čokoládovou zmrzlinou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

12 ks
300 ml
Zmrzlina:
150 ml
50 g
100 g
285 ml
30 g




Postup

  1. 1

    Hrušky vložíme do ochuteného vína s koreninami a poší-rujeme ich (varíme na malom plameni). Necháme v náleve a podávame na druhý deň.

  2. 2

    Zmrzlina: Mlieko s cukrom privedieme v hrnci do varu a potom doň vmiešame na kúsky nalámanú čokoládu a preosiate kakao. Hrniec stiahneme zo sporáka a zmes miešame až do úplného rozpustenia čokolády. Necháme vychladnúť, medzitým vyšľaháme smotanu a vmiešame ju do chladného čokoládového krému.

  3. 3

    Potom všetko vylejeme do vhodnej nádoby a dáme zmraziť. Počas mrazenia je vhodné zmrzlinu premiešavať. Asi po piatich hodinách je domáca čokoládová zmrzlina pripravená na servírovanie.

Diskusia k receptu

dogagador
tento recept si ukladam hlavne kvoli luxusne vyrobenej zmrzline. a tie hrusky povazujem za bonus k nej :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia