Vínové baby hrušky s čokoládovou zmrzlinou
Marek Ort
šéfkuchár reštaurácie Altitude v Bratislave a člen olympijského tímu Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, 22. apríla 2013
šéfkuchár reštaurácie Altitude v Bratislave a člen olympijského tímu Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, 22. apríla 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hrušky vložíme do ochuteného vína s koreninami a poší-rujeme ich (varíme na malom plameni). Necháme v náleve a podávame na druhý deň.
- 2
Zmrzlina: Mlieko s cukrom privedieme v hrnci do varu a potom doň vmiešame na kúsky nalámanú čokoládu a preosiate kakao. Hrniec stiahneme zo sporáka a zmes miešame až do úplného rozpustenia čokolády. Necháme vychladnúť, medzitým vyšľaháme smotanu a vmiešame ju do chladného čokoládového krému.
- 3
Potom všetko vylejeme do vhodnej nádoby a dáme zmraziť. Počas mrazenia je vhodné zmrzlinu premiešavať. Asi po piatich hodinách je domáca čokoládová zmrzlina pripravená na servírovanie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu