Špenátová omeleta so špargľou

Vladimír Greguška
šéfkuchár Horského hotela Mních v Bobrovci, 28. júla 2013
Špenátová omeleta so špargľou
Foto: Robert Hüttner
2
porcie
25 minút
príprava
5-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
250 g
150 ml
150 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Z kyslej smotany, majonézy, tzatziki a nadrobno posekanej čerstvej bazalky pripravíme dip. Do špenátu nastrúhame najemno trochu muškátového orecha, osolíme, zalejeme sladkou smotanou a odparíme takmer všetku smotanu.

  2. 2

    Očistenú špargľu uvaríme. Z rozšľahaných osolených vajec urobíme omeletu. Keď je hotová, potrieme ju vyredukovaným špenátom, pokladieme nakrájanú špargľu a zrolujeme.

  3. 3

    Podávame s bazalkovým dipom, ozdobené listom čerstvej bazalky a cherry paradajkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia