Špargľové košíčky s kozím syrom

lovemuffin - fotkalovemuffin, 11. augusta 2014

Sezónna zeleninka špargľa, veľmi diétna, bohatá na beta-karotén, krv čistiaci efekt, pomáha pri bolesti zubov. Ako uznávané afrodiziakum bola v stredoveku zakázaná v niektorých Zobraziť celý popisSezónna zeleninka špargľa, veľmi diétna, bohatá na beta-karotén, krv čistiaci efekt, pomáha pri bolesti zubov. Ako uznávané afrodiziakum bola v stredoveku zakázaná v niektorých kláštoroch. No ja Vám ju zakazovať nebudem, práve naopak, chcem Vám nanútiť tieto taštičky z lahodným šparglovým krémom a kozím syrom.

12
porcií
25 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

275 g
12 stoniek
3 ks
125 g
100 g




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto najradšej kupujem už rozvaľkané zrolované v papiery na pečenie. Ak máta klasickú hrudku, tak si ju rozvaľkajte na pomúčenej doske na tenko. Cesto nakrájame na 12 štvorcov (v priemere asi 8 cm). Vezmeme si plech alebo formu na muffiny a každú jamku vystelieme štvorčekom cesta tak, aby rohy presahovali cez okraj. Takto nám vzniknú košíčky, ktoré budeme plniť. Dáme ich upiecť na 10 minút do predhriatej rúry na 200 stupňov (počas pečenia je vhodné košíčky zaťažiť aby sa nám dno nenafúklo, ale ja som ich upiekla len tak a dno som potom zase "spľasla").

  2. 2

    Medzitým si škrabkou olúpeme stonky špargle, hlavičky odkrojíme. Stonky uvaríme vo vriacej osolenej vode asi 6 minút, potom ich hneď vyberieme a schladíme studenou vodou. Tak isto uvaríme aj hlavičky, ale iba 3 minúty, lebo sú veľmi krehké.

  3. 3

    Stonky spolu s mascarpone, vajíčkami a trochou soli rozmixujeme ponorným mixérom na nadýchaná krém, ktorým naplníme upečené košíčky. Na vrch dáme kozí syr a jednu špargľovú hlavičku. Vložíme ich späť do rúry a pečieme ďalších cca 15 minút do zlatista. Pred podávaním necháme vychladnúť.

    Špargľové košíčky s kozím syrom - obrázok 3

Diskusia k receptu

elixir
Špargľa a syry, toť čosi pre mňa... neviem teda ozaj, kedy všetky tie pamlsky čo mám v KK naukladané poskúšam... akurát mi jedna nová zas pribudla............. :)
frezia
Pekne, jednoduche, urcite chutne, vyskusam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia