Karfiol so strúhankou alebo s kakaom
Ako deti sme ho milovali. A máme ho radi dodnes. Čo?!? Sladký karfiol. Či už so strúhankou alebo s kakaom, je úžasný.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Celý karfiol uvaríme v jemne osolenej vode domäkka, ale nie úplne. Musí byť jemne chrumkavý a nesmie sa rozpadať. Potom ho vyberieme a necháme odkvapkať.
-
2
Maslo roztopíme a opražíme na ňom strúhanku. Pridáme práškový cukor a dobre premiešame.
-
3
1. variant: Teplý karfiol dáme na väčší tanier, posypeme sladkou opraženou strúhankou a ihneď podávame. Krájame na porcie ako tortu.
-
4
2. variant: Teplý karfiol dáme na väčší tanier, posypeme kakaom a práškovým cukrom a polejeme horúcim maslom. Krájame na porcie ako tortu.
-
5
Poznámka: Množstvo kakaa (alebo strúhanky) a cukru prispôsobíme svojej chuti, ale všetkého dáme radšej viac ako menej. Karfiol musí byť skutočne sladký.
Diskusia k receptu