Zelerová polievka s cícerom
Foto: miroslat
Zdravá a výživná polievka...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks väčší (aj s vňaťou) |
|
1/2 ks |
|
1 ks stredne veľká |
|
1 ks väčšia |
|
1 ks malý |
|
1 ks |
|
20 g (v konzerve) |
|
50 g varený |
|
50 ml |
|
600 ml |
|
1 g |
|
2 g (alebo štipľavá paprika) |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Zeler olúpať a nakrájať na kocky asi 2x2 cm. Do litra vody dať šťavu z polky citróna a pridať zeler, aby nestmavol.
- 2
Na oleji osmažiť nadrobno nakrájanú cibuľu. Ak chcete aj mäso, orestujte ho prvé a cibuľa príde až potom. Pridať paradajkovú zmes a asi minútu spolu restovať na miernom ohni. Do toho pridať zeler, premiešať a minútku podusiť. Prisypať aj mrkvu pokrájanú na malé kocky. Dusiť ďalšiu minútu.
- 3
Do tejto zmesi prisypať nakrájanú zelerovú vňať, trochu mletého čierneho korenia a štipľavú papriku (podľa vlastnej chuti.) Zaliať asi 600 ml vody, premiešať a keď polievka začne vrieť, prikryť pokrievkou. Variť asi 15 minút, kým zeler nie je stredne tvrdý, až mäkký.
- 4
Pridať nakrájané zemiaky a šťavu z pomaranča - poriadne premiešať. Dochutiť soľou a variť, kým sa zemiaky neuvaria. Do vriacej polievky pridať uvarený cícer 50 g - môže byť aj viac. Po premiešaní ešte chvíľu povariť a po odstavení nechať 15 minút prikryté pokrievkou.
- 5
Odpočinuté jedlo je vždy chutnejšie.
Tiež zeleninová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu