Zeleninová polievka
Zeleninová polievka

Zelerová polievka s cícerom

miroslat - fotkamiroslat, 27. apríla 2021
Zelerová polievka s cícerom
Foto: miroslat

Zdravá a výživná polievka...

4
porcie
30 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks väčší (aj s vňaťou)
1/2 ks
1 ks stredne veľká
1 ks väčšia
1 ks malý
1 ks
20 g (v konzerve)
50 g varený
50 ml
600 ml
1 g
2 g (alebo štipľavá paprika)
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zeler olúpať a nakrájať na kocky asi 2x2 cm. Do litra vody dať šťavu z polky citróna a pridať zeler, aby nestmavol.

  2. 2

    Na oleji osmažiť nadrobno nakrájanú cibuľu. Ak chcete aj mäso, orestujte ho prvé a cibuľa príde až potom. Pridať paradajkovú zmes a asi minútu spolu restovať na miernom ohni. Do toho pridať zeler, premiešať a minútku podusiť. Prisypať aj mrkvu pokrájanú na malé kocky. Dusiť ďalšiu minútu.

  3. 3

    Do tejto zmesi prisypať nakrájanú zelerovú vňať, trochu mletého čierneho korenia a štipľavú papriku (podľa vlastnej chuti.) Zaliať asi 600 ml vody, premiešať a keď polievka začne vrieť, prikryť pokrievkou. Variť asi 15 minút, kým zeler nie je stredne tvrdý, až mäkký.

  4. 4

    Pridať nakrájané zemiaky a šťavu z pomaranča - poriadne premiešať. Dochutiť soľou a variť, kým sa zemiaky neuvaria. Do vriacej polievky pridať uvarený cícer 50 g - môže byť aj viac. Po premiešaní ešte chvíľu povariť a po odstavení nechať 15 minút prikryté pokrievkou.

  5. 5

    Odpočinuté jedlo je vždy chutnejšie.

Recept je zaradený do kategórií:
Zeleninové jedlá, Obed, Polievky, Večera, Lacné jedlá, Varené, Afrodiziaka

Diskusia k receptu