Foto: mecom
Komerčný recept od šéfkuchára Mareka Orta
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pečivo si nakrájame na malé kocky a necháme ho vyschnúť. Cibuľu si nakrájame najemno, časť cibule necháme na kapustu a druhú časť orestujeme s nakrájanou karlovarskou šunkou na kocky a pridáme na pečivo. Mliekom a rozpusteným maslom navlhčíme pečivo.
- 2
Oddelíme žĺtky a pridáme na pečivo. Z bielkov vyšľaháme pevný sneh a vňať nasekáme najemno a všetko ľahko premiešame s pečivom, ktoré ochutíme soľou a muškátovým orieškom. Vytvarujeme guľky a varíme v pare 10-15 minút podľa veľkosti.
- 3
Na zvyšku cibule orestujeme kapustu nakrájanú na pásiky, pridáme rascu, cukor a necháme skaramelizovať, podlejeme pivom a udusíme domäkka. Dochutíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu