Žemľovo-pečienočková knedľa s omeletou

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge v hoteli Mikado**** Nitra, 8. februára 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Žemľovo-pečienočková knedľa s omeletouFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 min
príprava
25 min
tepelná úprava

Suroviny

400 g (veka)
2 ks
80 g
1 ks
2 strúčiky
200 g
150 ml
Okrem toho:
80 g
6 ks

Postup prípravy

  1. 1

    Veku nakrájame na malé kocky a necháme trošku obschnúť. Umytú a osušenú kuraciu pečeň odblaníme a zomelieme nahrubo alebo nakrájame na menšie kúsky. Petržlenovú vňať nasekáme.

  2. 2

    Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a opečieme na masle. Oddelíme žĺtky od bielkov, ktoré potom vyšľaháme s troškou soli na hustý sneh. K veke pridáme všetky suroviny okrem bielkov. Dôkladne premiešame a až nakoniec zľahka zapracujeme do zmesi sneh z bielkov.

  3. 3

    Vytvarujeme podlhovasté knedličky, ktoré varíme v osolenej vode na miernom ohni 15 minút. Knedle po uvarení nakrájame na pláty, ktoré opečieme dozlatista na masle. Do panvice k nim pridáme rozmiešané vajíčka a upečieme omeletu, ktorú po dokončení natrháme na kusy.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist