Žemľovo-pečienočková knedľa s omeletou
Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge v hoteli Mikado**** Nitra, 8. februára 2018
šéfkuchár reštaurácie Rouge v hoteli Mikado**** Nitra, 8. februára 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Veku nakrájame na malé kocky a necháme trošku obschnúť. Umytú a osušenú kuraciu pečeň odblaníme a zomelieme nahrubo alebo nakrájame na menšie kúsky. Petržlenovú vňať nasekáme.
- 2
Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a opečieme na masle. Oddelíme žĺtky od bielkov, ktoré potom vyšľaháme s troškou soli na hustý sneh. K veke pridáme všetky suroviny okrem bielkov. Dôkladne premiešame a až nakoniec zľahka zapracujeme do zmesi sneh z bielkov.
- 3
Vytvarujeme podlhovasté knedličky, ktoré varíme v osolenej vode na miernom ohni 15 minút. Knedle po uvarení nakrájame na pláty, ktoré opečieme dozlatista na masle. Do panvice k nim pridáme rozmiešané vajíčka a upečieme omeletu, ktorú po dokončení natrháme na kusy.
Tiež Žemľová knedľa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu