Pošírovaný losos na pomarančovom carpaccie

Roman Horváth
šéfkuchár Alexandra Šport hotela v Púchove, 22. mája 2011
Pošírovaný losos na pomarančovom carpaccie
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
50 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
100 ml
1 PL
400 g filet bez kože
400 g
 na dochutenie pomarančov
Marináda na lososa:
200 ml
100 g plátky
100 ml
2 ks




Postup

  1. 1

    Pomaranče okrájame až na dužinu, aby nezostala žiadna horká biela šupka na povrchu. Nakrájame na tenké plátky, rozložíme na taniere, posypeme korením a pokvapkáme medom.

  2. 2

    Lososa umyjeme a osušíme, nakrájame na kúsky a pri teplote do 70 stupňov uvaríme v marináde.

  3. 3

    Medzitým umyjeme rukolu, osušíme ju, zmiešame s olejom a trochou citrónovej šťavy, osolíme a okoreníme. Rozložíme na pomarančové plátky. Lososa po ôsmich minútach vyberieme z marinády a tiež rozložíme na taniere.

Diskusia k receptu

dovol
dobry den, som tu prvykrat, ale hned na prvej strane na prijemne prekvapil recept pasirovany losos na pomarancovom carpaccie. neuveritelna kombinacia, priam famozna chut. lososa mozem vzdy. dakujem
siuuu
Pekný receptík - výborná kombinácia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia