Pošírovaný losos na pomarančovom carpaccie
Roman Horváth
šéfkuchár Alexandra Šport hotela v Púchove, 22. mája 2011
šéfkuchár Alexandra Šport hotela v Púchove, 22. mája 2011

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 kg |
|
| 100 ml |
|
| 1 PL |
|
| 400 g filet bez kože |
|
| 400 g |
|
| na dochutenie pomarančov |
|
|
|
|
| Marináda na lososa: | |
| 200 ml |
|
| 100 g plátky |
|
| 100 ml |
|
| 2 ks |
|
Postup
-
1
Pomaranče okrájame až na dužinu, aby nezostala žiadna horká biela šupka na povrchu. Nakrájame na tenké plátky, rozložíme na taniere, posypeme korením a pokvapkáme medom.
- 2
Lososa umyjeme a osušíme, nakrájame na kúsky a pri teplote do 70 stupňov uvaríme v marináde.
- 3
Medzitým umyjeme rukolu, osušíme ju, zmiešame s olejom a trochou citrónovej šťavy, osolíme a okoreníme. Rozložíme na pomarančové plátky. Lososa po ôsmich minútach vyberieme z marinády a tiež rozložíme na taniere.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu