Zeytinyağlı kabak (Cuketa dusená na olivovom oleji)

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 24. júna 2013

Baklažány, cukety a paradajky by sme mohli jesť doma hádam aj každý deň. Rýchlovka na horúce letné večery.

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 ks
3 strúčiky
4 ks
2 ČL




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame na tenké plátky a orestujeme na olivovom oleji. Medzitým umyjeme cuketu, a nakrájame na kúsky. K cibuli pridáme cesnak, chvíľu spolu dusíme. Pridáme cuketu, nakrájané paradajky (môžeme predtým ošúpať) , sušenú mätu, osolíme a dusíme na miernom ohni pod pokrievkou asi 20 minút. Občas premiešame.

  2. 2

    Ku koncu varenie podlejeme troškou vody a necháme ešte chvíľu povariť. Na záver ochutíme mletým čiernym korením. Podávame s citrónom. Ako príloha je skvelý dusený bulgur a biely jogurt.

Diskusia k receptu

marianne
no konecne pohladenie po mojej dusi...a vsetko stimuje,tak ako ma.... zajtrajsok vybaveny,dakujem...nemam sice bulgur,ale pseno posluzi tiez alebo bagetka...
pusta
super. môžem použiť čerstvú mätu?
martinis
@evusik takých bude viac, pripájam sa :) výborný, jednoduchý recept, ktorý možno rôzne upraviť :))
slavka2012
Zaujimavy recept, urcite vyskusam, ved zeytinyagh lahana sarmasi a kisir su u nas hitom:-).
marikafil
Tiež robíme cukety a baklažány a paradajky skoro každý deň, tak skúsime tento postup:-)
valeri
Takýto nejaký veľmi podobný recept mám vystrihnutý a odložený z časopisu Život, tuším sa to tam volao Cuketa na orientálny spôsob a je výborná.
denyany
robievam niečo podobné, ale to som si len sama raz vymyslela, keď som chcela použiť všetko z chladničky. a už vidím, že to bolo vymyslené...ale zato nič, je to výborná kombinácia a aj ja by som toto jedlo mohla jesť denne.
leea
Milujem orientalnu kuchynu a vdaka tomuto receptu mam o dovod viac vysadit o par krikov cukiet naviac. :) Vdaka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia