Zeytinyağlı kabak (Cuketa dusená na olivovom oleji)
Foto: nazarboncuk
Baklažány, cukety a paradajky by sme mohli jesť doma hádam aj každý deň. Rýchlovka na horúce letné večery.
4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame na tenké plátky a orestujeme na olivovom oleji. Medzitým umyjeme cuketu, a nakrájame na kúsky. K cibuli pridáme cesnak, chvíľu spolu dusíme. Pridáme cuketu, nakrájané paradajky (môžeme predtým ošúpať) , sušenú mätu, osolíme a dusíme na miernom ohni pod pokrievkou asi 20 minút. Občas premiešame.
- 2
Ku koncu varenie podlejeme troškou vody a necháme ešte chvíľu povariť. Na záver ochutíme mletým čiernym korením. Podávame s citrónom. Ako príloha je skvelý dusený bulgur a biely jogurt.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu