Expres Janka Hraška

diabambulka - fotkadiabambulka, 27. apríla 2013

Pre milovníkov super-rýchlych jedál :-))) Aj takto sa dá pripraviť jednoducho a rýchlo skvelá polievočka...

5-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
2 - 3 PL
200 ml
1 PL
2 PL
300 ml
1/2 kocky
1 ČL
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Hrášok, smotanu a mlieko dáme do mixéra ( uzatvoríme ) a rozmixujeme ( ako keď pripravujeme majonézu ). V hrnci si pripravíme z masla a múky svetlú zápražku, zalejeme studenou vodou a rozmiešame. Pridáme rozmixovaný hrášok, bujón, vegetu a prelisovaný cesnak. Premiešame a necháme variť 5 minút. Hotovú super-rýchlu polievočku dochutíme majoránkou.

  2. 2

    Tip : Polievku môžeme vylepšiť, ak pridáme hrsť celého hrášku. Podáme čistú, alebo s opraženými chlebovými krutónmi a kopčekom pochúťkovej smotany...

  3. 3

    Dobrú chuť :-)))

Diskusia k receptu

diabambulka
dogagador :-))) jasné že je jedlá , tak s mäskom polievočka je lepšia , ale keď čas naháňa aj takáto je dobrá :-))) aj si niečo zmenila ?
frona
mne sa zdá supeeeer. Ozaj rýchla a všetko, čo do nej išlo by mi určite chutilo....aj názov sedí ako r.. na š....i :-) Určite si ju uložím a v najbližšej dobe uvarím...mňam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia