Foto: sladkakatka
Takéto tortičky u nás milujeme, pridávame rôzne ovocie a tak môžeme mať vždy inú tortičku, ale vlastne stále tú istú ;-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny a korpus (ja som vopred upiekla piškótu zo 4 vajec) ale môžete dať pokojne aj piškóty alebo kúpený korpus :-)
-
2
Uvaríme si puding podľa návodu. Šľahačku vyšľaháme tiež podľa návodu. :-) Ak nám puding vychladne, zmiešame vyšľahanú šľahačku s pudingom a natrieme na korpus, ktorý sme vložili do tortovej fotmy. Dáme vychladnúť.
-
3
Kivi očistíme a nakrájame, Poukladáme na plnku. Pripravíme si želatínu podľa návodu- treba dodržiavať postup pri príprave, niektorá sa varí, iná sa necháva napučať a len zohreje. Na plnku a na kivi som naliala najprv plovicu uvarenej a mierne vychladenej želatíny, dala som do chladu na asi 5 minút a potom doliala zvyšok želatíny. Dáme do chladu na najmenej 2 hodiny. Uvolníme z formy.
-
4
Nakrájame a podávame. U nás zmizla iba taký fukot :-)
Diskusia k receptu