Sójové mäso s ryžou a zeleninovým šalátom

lelyl - bez fotkylelyl, 12. novembra 2010

Nevedela som, čo si mám spraviť na večeru ale objavila som sójové mäso, nejakú tú zeleninu a nápad bol na svete.

1
porcia

Suroviny

20 ks, - rezance
Na prípravu :
1 PL
10 ks
1 ks, celý
1 KL
1 KL, sušené
Marináda:
2 PL
1 PL
1  PL
1/2 PL, na opekanie
Ryža:
2 PL
1 KL
Zeleninový šalát:
2 listy, (väčšia)
8 plátkov
8  koliesok
1 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si sójové mäso. Všetky suroviny na jeho prípravu dáme do hrnca spolu s vodou, necháme zovrieť, pridáme sójové rezance, stiahneme na najslabší plameň a varíme asi 20 minút. Nálev vylejeme, sójové mäso postláčame aby sme z neho dostali väčšinu nálevu.

  2. 2

    Z uvedených surovín si pripravíme marinádu, do ktorej dáme sójové mäso a necháme asi pol hodinu marinovať.

  3. 3

    Ryža: v hrnci necháme zovrieť vodu so soľou, pridáme prepláchnutú ryžu a necháme za občasného miešania variť asi 20 minút. (varíme ako cestoviny). Uvarenú ryžu scedíme.

  4. 4

    Medzitým si nakrájame šalátové listy na kúsky, uhorky na rezančeky, pór na kolieska. Pridáme čierne korenie, citrónovú šťavu a soľ. Zmiešame a servírujeme na tanier.

  5. 5

    Vo woku si rozpálime 1/2 PL oleja, pridáme marinované "mäso" aj s marinádou. Opekáme zo všetkých strán asi 5 minút. Pridáme scedenú ryžu (musí byť tvrdšia), ešte chvíľku opekáme a servírujeme na tanier do stredu šalátu. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia