Nevedela som, čo si mám spraviť na večeru ale objavila som sójové mäso, nejakú tú zeleninu a nápad bol na svete.
porcia
Suroviny
20 ks, - rezance |
|
Na prípravu : | |
1 PL |
|
10 ks |
|
1 ks, celý |
|
1 KL |
|
1 KL, sušené |
|
Marináda: | |
2 PL |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
1 PL |
|
1/2 PL, na opekanie |
|
Ryža: | |
2 PL |
|
1 KL |
|
Zeleninový šalát: | |
2 listy, (väčšia) |
|
8 plátkov |
|
8 koliesok |
|
1 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si sójové mäso. Všetky suroviny na jeho prípravu dáme do hrnca spolu s vodou, necháme zovrieť, pridáme sójové rezance, stiahneme na najslabší plameň a varíme asi 20 minút. Nálev vylejeme, sójové mäso postláčame aby sme z neho dostali väčšinu nálevu.
- 2
Z uvedených surovín si pripravíme marinádu, do ktorej dáme sójové mäso a necháme asi pol hodinu marinovať.
- 3
Ryža: v hrnci necháme zovrieť vodu so soľou, pridáme prepláchnutú ryžu a necháme za občasného miešania variť asi 20 minút. (varíme ako cestoviny). Uvarenú ryžu scedíme.
- 4
Medzitým si nakrájame šalátové listy na kúsky, uhorky na rezančeky, pór na kolieska. Pridáme čierne korenie, citrónovú šťavu a soľ. Zmiešame a servírujeme na tanier.
- 5
Vo woku si rozpálime 1/2 PL oleja, pridáme marinované "mäso" aj s marinádou. Opekáme zo všetkých strán asi 5 minút. Pridáme scedenú ryžu (musí byť tvrdšia), ešte chvíľku opekáme a servírujeme na tanier do stredu šalátu. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu