Slepý boršč

mirkatarby - fotkamirkatarby, 2. apríla 2013

Boršč milujem a tento varím najradšej lebo sa rýchle varí.Slepým ho nazval môj otec,keď v ňom nenašiel mäso.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
2 ks
2 ks
4 listy
3 strúčiky
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistíme cviklu a mrkvu,postrúhame na hrubo.Cibuľu očistíme,pokrájame.V hrnci na oleji opražíme cibuľu do zlata,pridáme cviklu a mrkvu,koreniny (podľa chuti,ja dávam štipku zo všetkého,okrem čierneho korenia) a bôbkové listy.Podlejeme asi litrom vody,osolíme,ovegetujeme a varíme 20 min.

  2. 2

    Zatiaľ,kým sa varí zelenina si očistíme zemiaky,nakrájame na hranolčeky.Čínsku kapustu nakrájame na rezančeky,hrubé časti pridáme k zelenine,lebo sa varia dlhšie.Zemiaky pridáme do polievky po 20 minútach varenia zeleniny,dolejeme vodu,asi liter,dosolíme a varíme 10 minút.Potom pridáme čínsku kapustu,posekaný kôpor,petržlenovú vňať,pretlačený cesnak a dovaríme asi 5 minút.

  3. 3

    Dochutíme octom,na 2 litrový hrniec polievky pridávam polievkovú lyžicu,ale je to podľa chuti. Podávame so smotanou a čerstvo namletým čiernym korením.

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
dobrá zeleninová polievočka,aj keď ,,slepá",o:) ...vyskúšam zajtra,mám v chladničke uvarenú cviklu,pekný večer
Najprv som kapustu zamenila kelom,ale raz som to skusila s cinskou kapustou a odvtedy ma svoje miesto v tomto recepte,lebo je to najrychlejsi sposob.Klasicky borsc sa vari 2-3 hodiny a to nie je pre moje nervy:)

Pridaj komentár k receptu: