Foto: mirkatarby
Boršč milujem a tento varím najradšej lebo sa rýchle varí.Slepým ho nazval môj otec,keď v ňom nenašiel mäso.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistíme cviklu a mrkvu,postrúhame na hrubo.Cibuľu očistíme,pokrájame.V hrnci na oleji opražíme cibuľu do zlata,pridáme cviklu a mrkvu,koreniny (podľa chuti,ja dávam štipku zo všetkého,okrem čierneho korenia) a bôbkové listy.Podlejeme asi litrom vody,osolíme,ovegetujeme a varíme 20 min.
- 2
Zatiaľ,kým sa varí zelenina si očistíme zemiaky,nakrájame na hranolčeky.Čínsku kapustu nakrájame na rezančeky,hrubé časti pridáme k zelenine,lebo sa varia dlhšie.Zemiaky pridáme do polievky po 20 minútach varenia zeleniny,dolejeme vodu,asi liter,dosolíme a varíme 10 minút.Potom pridáme čínsku kapustu,posekaný kôpor,petržlenovú vňať,pretlačený cesnak a dovaríme asi 5 minút.
- 3
Dochutíme octom,na 2 litrový hrniec polievky pridávam polievkovú lyžicu,ale je to podľa chuti. Podávame so smotanou a čerstvo namletým čiernym korením.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu