Slepý boršč

mirkatarby - fotkamirkatarby, 2. apríla 2013

Boršč milujem a tento varím najradšej lebo sa rýchle varí.Slepým ho nazval môj otec,keď v ňom nenašiel mäso.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
2 ks
2 ks
4 listy
3 strúčiky
2 ks




Postup

  1. 1

    Očistíme cviklu a mrkvu,postrúhame na hrubo.Cibuľu očistíme,pokrájame.V hrnci na oleji opražíme cibuľu do zlata,pridáme cviklu a mrkvu,koreniny (podľa chuti,ja dávam štipku zo všetkého,okrem čierneho korenia) a bôbkové listy.Podlejeme asi litrom vody,osolíme,ovegetujeme a varíme 20 min.

  2. 2

    Zatiaľ,kým sa varí zelenina si očistíme zemiaky,nakrájame na hranolčeky.Čínsku kapustu nakrájame na rezančeky,hrubé časti pridáme k zelenine,lebo sa varia dlhšie.Zemiaky pridáme do polievky po 20 minútach varenia zeleniny,dolejeme vodu,asi liter,dosolíme a varíme 10 minút.Potom pridáme čínsku kapustu,posekaný kôpor,petržlenovú vňať,pretlačený cesnak a dovaríme asi 5 minút.

  3. 3

    Dochutíme octom,na 2 litrový hrniec polievky pridávam polievkovú lyžicu,ale je to podľa chuti. Podávame so smotanou a čerstvo namletým čiernym korením.

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
mb
mb
cinska kapusta? naozaj slepy ;)
mirkatarby
To je moj vymysel :) a je to este lepsie ako klasicka kapusta,ta sa lepsie hodi do normalneho borscu s masom
ebaka
dobrá zeleninová polievočka,aj keď ,,slepá",o:) ...vyskúšam zajtra,mám v chladničke uvarenú cviklu,pekný večer
mirkamt
mäsový borščs som ešte nevarila, hoci ho mám rada, ale do tohto sa určite niekedy pustím, pekný receptík ;-)
ankabanka
ci slepy, ci viditelny, je mi jedno, lebo chuti fantasticky pretoze cvikla je velmi zdrava.
mirkatarby
Cvikla je fakt velmi zdrava,vela ludi ju nemaju radi,ani nevedia o co prichadzaju.Treba ju len vediet vyuzit.Borsc mame radi na rozne sposoby.
mariamka
mna tiez ta cinska prekvapila, tu pouzivam iba do salatov, na varenie nasu hlavkovu, veru som este borsc nevarila toboz slepy :) ukladam
mirkatarby
Najprv som kapustu zamenila kelom,ale raz som to skusila s cinskou kapustou a odvtedy ma svoje miesto v tomto recepte,lebo je to najrychlejsi sposob.Klasicky borsc sa vari 2-3 hodiny a to nie je pre moje nervy:)
používateľ nemá avatar
ixi
ixi
Chutí výborne. Nevadí, že je slepý veď mäso mu vôbec nechýba. Hlavne pre tých čo ho nejedia.