![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cestoviny s kyselkastou omáčkou
Manžel si v sobotu zaželal bezmäsité jedlo. Ja som navrhla cestoviny a syn vymyslel omáčku...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Loptičky - knedličky.... ako príloha
Tieto knedlíčky z odpaľovaného cesta robievam ako prílohu k dusenému mäsu . Nedávno @pivonka uverejnila podobne ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Farfalle s lososovou omáčkou
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Pór očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Potom...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rýchle sicílske cestoviny s cesnakovou strúhankou
V dnoch ked sa clovek griluje za ziva, sa da varit len rychlo, rychlo...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bravčové dusené na pive
Toto jedlo ma naucila robit kamaratka z Ameriky. Hovorila, ze je to velmi oblubene jedlo...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Guláš z tekvice hokkaido s hubami
Z tekvice hokkaido je výborný guláš. Prakticky ho pripravujem ako klasický guláš, ale miesto mäsa...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Údená krkovička s hubovou máčankou
Údenú krkovičku dáme na plech a pečieme v rúre pri 160 oC približne 10 až 15 minút....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečeňové guľky a halušky do kosťovej polievky i mäsového vývaru
Mám veľmi rád recepty s príbehom a v tomto mojom sa ich „snúbi” hneď niekoľko. Začať...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Farfalle s kuracím mäsom a so šampiňónmi
Na cibuľke opražíme trochu osolené kuracie prsia nakrájané na malé kúsky. Pridáme šampiňóny a opražíme ich...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Staroslovanské bravčové rebierko
tento recept som našla v starom časopise, mam ich doma kopec, no a zaujal ma práve prílohou......
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Omáčka so šunkou a šampiňónmi
šampiňóny, tavený syr v kocke, šunková saláma, štipka vegety, štipka čierneho korenia, bazalka, troška oleja, njoky-
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ragú z diviny
Recept som si vymyslela pre moje obľúbené jesenné a zimné návštevy. Inšpiroval ma k tomu eintopf...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Krevety v teriyaki omáčke so sezamom
Velmi rychly a dobry recept napriklad pre necakanu navstevu. Netradicne chute a skutocne kratka doba pripravy....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kulajda podľa mňa
Je to obľúbená polievočka mojej polovičky, konečný recept som upravila po niekoľkých vareniach tejto polievky a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kapustnica spod Váhu
... každý má tú svoju, ja som po rokoch zakotvila pri takejto kombinácií. Robievam ju...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiačky s kyslou kapustou a klobásou
Je to veľmi jednoduchý a sýty recept, varievala ho už moja stará mama. My sme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cestoviny s červenou fazuľou
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Vopred namočenú fazuľu uvaríme bez soli domäkka.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Púpavový sirup
240 kvetov púpavy dáme do 1 l vody (môže byť aj trochu viac) a necháme prevariť...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuchtový guláš
Cez víkend som mal chuť na "kotlíkový" guláš ale nemám doma kotlík a ani kde rozložiť oheň...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Paráková nedeľa s kelovou omáčkou
Skúšam parný hrniec. Urobili sme si vianoce trošku skôr, nevedela som sa dočkať parného hrnca...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pozole
Aj keď hlavnú ingedienciu na túto polievočku som na Slovensku nevidela, chcela by som sa o...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Thajské červené karí s krevetami (thai red curry)
Thajské red curry, ktoré si zamilujete!
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bôbkapusta s údeným rebierkom, klobáskou a vylúskaným bôbom
Keď som bola doma v rodnom kraji dostala som krásny vylúskaný bôb, bol síce zamrazený, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hríbovo-tekvicové rizoto
Perfektne, rýchle a veľmi chutne rizoto z hrnca. Recept mám od kolegu z Talianska.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Seriál na pokračovanie. Diel I. Tlačenka z nasoleného mäsa
Recepty som nevymyslel sám ale inšpiroval som sa knihami a starými majstrami mäsiarmi a rokmi som sa...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tvarohové marhuľové gule
Marhule rozpolíme a vykôstkujeme. Tvaroh vymiešame s maslom, pridáme citrónovú kôru a cukor. Cesto zahusťujeme...