Foto: frezia68
Máte pravdu,hŕstkovú asi každý pozná,niekto zasmaží s múkou,niekto kúpi hotovú,ja som robila s pohánkou a feferónkou.Nakopol ma časopis Rytmus života,len mäso som vynechala a Zobraziť celý popisMáte pravdu,hŕstkovú asi každý pozná,niekto zasmaží s múkou,niekto kúpi hotovú,ja som robila s pohánkou a feferónkou.Nakopol ma časopis Rytmus života,len mäso som vynechala a aj tak je to sýta.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvedená dávka je pre 4 osoby a ja som robila z polovičnej dávky aj tak je toho dosť.Pripravila som...
-
2
Večer som fazuľu namočila,je domáca,tak stačilo cez noc.Ráno som ju prevarila,prvú vodu vyliala,veď nech nenafukuje,nie?Pridala som nové korenie a keď bola polomäkká,pridala som zeleninu,zemiaky a drobné krúpy.Medzitým som pohánku premyla a zaliala vriacou vodou,prikryla a nechala naboptnať.A chcem sa pochváliť cesnakom,ktorý som kúpila na jeseň na trhu, a doteraz je fantasticky tvrdý a štípe riadne :-)
-
3
Červenú šošovicu som pridala pred koncom,jej stačí 15 min. a pohánku som priliala aj s vodou,chvíľu povreli a hotovo.
-
4
Dochutila som čierným korením,priliala trocha olivový olej extra ...a mierne pikantná,zdravá,ale sýta polievka na obed úplne stačila.Ak vyskúšate,tak DOBRÚ CHUŤ !
*****
do modro-bielej kombinácie som hotový blázon :-)
Mamička by určite na tuku smažila cibuľku, cesnak a pridala trocha mletej papriky... v jej hŕstkovej by naisto nechýbal hrach, nechyrovala vtedy o červenej šošovici, nedávala pohánku, veru či dávala nakoniec aj majorán, si už nespomeniem, lebo ju robila iba v zime, tak to petržlenová vňaťka nebola, ale aj táto je určite skvelá