Foto: adrianal
...fantázii sa medze nekladú...:-) ani vo varení. Niekedy vytiahnem recept, inokedy varím tak, že hádžem do hrnca, čo mi napadne...ak chcete, skúste, fakt chutná:-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1-2 ks |
|
1/2 ks |
|
1/2 ks mladá |
|
2 strúčiky |
|
1/2 ks |
|
2 PL |
|
2 ks menšie |
|
1/4 KL |
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
0,5 cm |
|
1/2 KL |
|
1 ks |
|
1-2 ks |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti bez glutamanu |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Do hrnca kvapnem olej a kúsok masla, pretlačím naň cesnak a restujem. Pridám mrkvu, paštrnák nakrájané na kolieska, stále restujem. Chvíľu po, pridám na kocky cukinu, a zemiačky. Posypem paprikou, rascou, premiešam, poprášim hl.múkou, vegetou bez glutamanu. Zalejem vodou, prihodím vňať a prikryté varím. Varila som na množstvo 4l hrnca.
- 2
Počas varenia odskúšam, či je zelenina zmäknutá. Ak áno, dochutím soľou, vegetou, korením, majoránkou. Samozrejme koštujem:-) Radšej na začiatku menej slané, ako hneď presolené. Prihodím ešte kocku zeleninového bujónu, premiešam. Potom si zarobím cesto na halušky, z 1 až 2 vajec, krupice a suš.byliniek do polievky. Pretláčam ich rovno do polievky, cez sito s väčšími otvorčekmi. Chvíľu povarím, a môžeme jesť:-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu