Špenát s vajíčkom
Foto: kitchenguru
Suroviny
1 bal. mrazený |
|
4 strúčiky |
|
3 ks |
|
3 ks |
|
1/2 ČL |
|
1 PL |
|
50 ml |
|
200 ml |
|
3 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
4 ks |
|
Postup
-
1
Rozmrazený špenát spolu s koreninami, cukrom, soľou a pretlačeným cesnakom vložíme do hrnca a pridáme olej a vodu.
- 2
Keď špenát prebubláva zahustíme ho múkou rozmiešanou v mlieku a vlejeme do hrnca. Môžeme pridať aj mleté čierne korenie. Varíme kým sa chute spoja cca 15 minút, pričom strážime, aby špenát nevykypel.
- 3
Vajíčka vložíme do hrnca s vodou a vsypeme 1,5 polievkovej lyžice soli a varíme cca 12-15 min. Uvarené vajíčka olúpeme a podávame k špenátu.
Tiež Špenátový prívarok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Áno @dvorka , je to retro, polka mi dnes vykypela tak už som nemala chuť na nejaké stylovanie keď je to stará dobrá klasika. 🥹