Špenátový prívarok
Špenátový prívarok

Špenát s vajíčkom

kitchenguru - bez fotkykitchenguru, 25. februára 2024
Špenát s vajíčkom
Foto: kitchenguru

Suroviny

1 bal. mrazený
4 strúčiky
3 ks
3 ks
1/2 ČL
1 PL
50 ml
200 ml
3 PL
podľa chuti
podľa chuti
4 ks




Postup

  1. 1

    Rozmrazený špenát spolu s koreninami, cukrom, soľou a pretlačeným cesnakom vložíme do hrnca a pridáme olej a vodu.

  2. 2

    Keď špenát prebubláva zahustíme ho múkou rozmiešanou v mlieku a vlejeme do hrnca. Môžeme pridať aj mleté čierne korenie. Varíme kým sa chute spoja cca 15 minút, pričom strážime, aby špenát nevykypel.

  3. 3

    Vajíčka vložíme do hrnca s vodou a vsypeme 1,5 polievkovej lyžice soli a varíme cca 12-15 min. Uvarené vajíčka olúpeme a podávame k špenátu.

Diskusia k receptu

dvorka
Tá fotka je pre mňa ako "fotka pre pamätníkov". Presne takto sme dostávali na obed v škôlke špenát a ja som mala v ten deň hody, lebo kamarátky pri našom stole nemali radi špenát a ja vajíčka. A náš stôl bol vždy najlepší, lebo sme všetko pekne zjedli. Na špenát nedám dopustiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia