Prekladané zemiaky s baklažánom a paradajkami fotorecept

sandra - fotkasandra, 26. októbra 2011
Prekladané zemiaky s baklažánom a paradajkami (fotorecept)
Foto: sandra
4
porcie

Suroviny

10 ks, stredne veľké
1 ks, väčší
300 ml
2-3 ks stredne veľké
6 strúčikov
2 KL




Postup

  1. 1

    Zemiaky som dala variť v šupke do polomäkka.

    Prekladané zemiaky s baklažánom a paradajkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Baklažán som nasolila z oboch strán, po 20 minútach som ho umyla a osušila papierovou utierkou.

    Prekladané zemiaky s baklažánom a paradajkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na olivovom oleji som baklažán z oboch strán opiekla, kým nechytil zlatú kôrku.

    Prekladané zemiaky s baklažánom a paradajkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zapekaciu misu som si vymastila olejom. A začíname prekladať. Na spodok som naukladala ošúpané, na kolieska nakrájané zemiaky, ktoré som osolila a okorenila. Solím a korením podľa chuti každú jednu vrstvu. Zemiaky pokvapkáme paradajkovou omáčkou a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Na to poukladáme kolieska opraženého baklažánu. Každé koliesko som potrela casnakovou pastou a navrch som nakrájala cesnak.

    Prekladané zemiaky s baklažánom a paradajkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na baklažán som poukladala kolieska paradajok.

    Prekladané zemiaky s baklažánom a paradajkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na paradajky šli opäť zemiaky, korenie a soľ, paradajková omáčka, petržlenová vňať, baklažán, cesnaková pasta, cesnak a paradajky.

    Prekladané zemiaky s baklažánom a paradajkami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Posledná vrstva sú zemiaky, ktoré som opäť zaliala paradajkovým pyré, a dala piecť.

    Prekladané zemiaky s baklažánom a paradajkami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Piekla som si 60 minút zakryté alobalom pri teplote 200 stupňov Celzia, a 20 minút odokryté na 180 stupňoch. Treba sa však prispôsobiť vašim skúsenostiam s rúrou, ktorú máte doma.

    Prekladané zemiaky s baklažánom a paradajkami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Hotovo, dobrú chuť!

    Prekladané zemiaky s baklažánom a paradajkami (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

marianne69
aj ja:-)aj napriek tomu,ze moc zemiakova nie som,ale toto by mi smakovalo..spravim urcite
danculka
Mohlo to chutiť dobre,ja paredajky môžem v akom koľvek stave,máš to pekne nafotené,super....
olinka12
Ano aj ja toto chcem v pivnici je ešte baklažán a rozmýšľam čo s ním tak bude k obedu už aj varím a zároveň ukladám do KK aby sa na to nezabudlo.
jeka
ukladám do KK,lebo vyzerá dobre ,a baklažany mám ešte dosť a zemiaky tiež iba rajčiny dokúpim a môžem variť,dakujem za receptpík.
zvoncek
toto je "moja káva", táto kombinácia, ukladám do kk, ja si robievam
v mikrovlnke kombináciu baklažan paradajka, mozarella, tirž inšpirácia z varechy
cica2
perfektne to vyzerá, dala by som si:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia