Sviečková na smotane à la Mimka

mimka946 - fotkamimka946, 16. júna 2013
Sviečková na smotane à la Mimka
Foto: mimka946

Dnes bol obed na mne tak tu je recept :)

Suroviny

1200 g
6 ks
5 ks
500 ml
1 ks
Príloha:




Postup

  1. 1

    Nakrakanu cibuľu spenime na oleji a dame cele mäso ktore sme prerezali na 3 väčšie časti.Opečieme kym sa stiahne.

  2. 2

    Zeleninu očistime,najkrajame po dlžke.Dáme k mäsu,osolime,okorenime,podlejeme vodou a varíme dokým nieje mäso aj zelenina mäkká..

  3. 3

    Ked je mäkké vyberieme ho a nakrajame na plátky.Omáčku poriadne rozmixujeme mixérom alebo ponorným mixérom.

  4. 4

    Mäso vložime do omáčky,pridáme smotanu a privedieme do varu,po zovreti odstavime.Podávame s knedľou :)

Diskusia k receptu

slavicek
dajte jej pokoj,ja robim svieckovu aj zo zajaca a nic jej nechyba
qaroh
Tak sviečková zo sviečkovice, ale inak z hovädzieho predného, či nie? ale dá sa robiť aj z bravčového, ale to už potom je to také na smotane so zeleninkou a k tomu skôr halušky, ale v podstate môžete dať hocijaké mäsko. Ale vypadá dobre.
mimka946
my nekupujeme vôbec hovädzie a z bravčoveho je to taka ista sviečkova ako z hovädziny
evanaaa
Minule na Prime - Prostřeno - tiež jedna deklarovala sviečkovú, no bola takisto z bravčového mäsa, čo sa ostatným nepáčilo a boli sklamaní, lebo sa tešili na sviečkovú a nie na bravčové na smotane, ako to povedali. Jedna účastníčka povedala, že u nej sviečková je buď z pravej alebo falošnej sviečkovej, prípadne z iného kvalitného hov.mäsa, pretože názov nie je o omáčke ale o mäse. Ja som ešte z iného toto jedlo tiež nerobila a myslím si, že dobre upravené hov.mäso je omnoho lepšie v tomto recepte, aj je diétnejšie. Asi tiež vyskúšam niečo podobné z bravčového mäsa a porovnám. Ale aj tvoje @mimka946 má svoje čaro.
janko38
mne je jedno či bravčové alebo hovädzie ked sa dobre navarí a toto vyzerá naozaj dobre
mesiar50
Trochu zmeny nám iste neuškodí.Pliecko sa hodí vlastne na všetko.Od klobás až po rolovanú šunku.A samozrejme aj na tvoju sviečkovú.Raz som robil meso na sposob sviečkovej z pštrosa,ale meso som mal pár
dní v slanom náleve.(pácovanie resp.morenie)Uvarila si skvelé jedlo.Prajem ti krásny víkend z nizozemia


nikol93
spamätajte sa! nemáte jedno z akého mäsa sa to roby?!? každý varí z toho načo ma, prečo by sme mali kupovať hovädzie keď bravčové je lacnejšie??? a ak je to dobre uvarené je jedno aký druh mäsa tam pridáte!!!!!
brok
idem uvariť tak dufam že sa my podari mnam už sa tešime pekny den
:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia