Foto: sonulienka
Takto varievam už dlhé roky kapustnicu a všetci ju máme veľmi radi. Možno aj Vás osloví.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Najprv si dám zvlášť predvariť údené mäso na 5 minút, aby nebola kapustnica slaná.
-
3
Zatiaľ si nakrájam na menšie kapustu a vyberiem korenie a bobkový list.
-
4
Do hrnca pridáme údené mäso. To varím toľko minút koľko váži mäso, aby sa mi dalo pekne nakrájať a pridám aj klobásu a sušené huby. Tu už je mäso aj klobása uvarená.
-
5
Teraz dám udusiť svieže mäso na cibuľke a urobím perkelt. Do kapusty pridám zemiaky nakrájané na polky.
-
6
Keď sa nám zemiaky uvaria. Vyberieme ich. Do kapusty pridáme perkelt a hotovo. Tu je na tanieri - klobása, mäso a zemiaky, ktoré servírujem zvlášť.
-
7
No a kapustnicu tiež servírujem zvlášť. Ku kapustnici sme mali domáci chlebík čo som upiekla. Samozrejme keď nám ostane údené mäso a klobása tiež si pridáme do kapusty. Manžel si pridáva aj smotanu. Ja žiaľ nemôžem tak si ju nepridávam a preto je foto bez smotany.
Hm, máš ji úžasnou, hned bych si dala. Dělám podobnou, jen nejdu do perkeltu, maso vařím. Dávám i mrkev, celer. Brambory vařím zvlášť. Je to bohatá, sytá kapustnica. Bez smetany se obejdu. Máš vše krásně s láskou uvařené, upravené, nafocené! Holka šikulka!!