Kuracie mäso so zeleninou
Kuracie mäso so zeleninou

Špaldová ryža s kuracím na hrášku

skatulka - fotkaskatulka, 15. júla 2019
Špaldová ryža s kuracím na hrášku
Foto: skatulka

Slovenskú ryžu alebo klasickú tarhoňu doma milujeme. Je to výborná príloha práve k takémuto mäsku na šťave. Naposledy som objavila takúto verziu zo špaldovej múky.

Suroviny

300 g
1 ks
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji si orestujeme nakrájanú cibuľku.

  2. 2

    Pridáme na kocky nakrájané kuracie alebo morčacie prsia a orestujeme zo všetkých strán.

  3. 3

    Podlejeme vodou alebo vývarom. Dochutíme sladkou paprikou, horčicou, soľou a čiernym korením.

  4. 4

    Necháme dusiť asi 15 minút.

  5. 5

    Na záver pridáme mrazenú mrkvu a hrášok.

  6. 6

    Chvíľku povaríme, ak je potrebné zahustíme ešte solamylom.

    Špaldová ryža s kuracím na hrášku - obrázok 6
  7. 7

    Slovenskú ryžu orestujeme na oleji, aby chytila farbu. Podlejeme vodou v pomere 1:2. Povaríme asi 5 minút. Zamiešame, prikryjeme pokrievkou a necháme odpočívať asi 10 minút.

    Špaldová ryža s kuracím na hrášku - obrázok 7

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Práve si idem kupovať tú cestovinovú ryžu, že je aj špaldová, som nevedela, možno ju nájdem aj v Kauflande. Tiež máme radi aj tarhoňu, aj slov. ryžu ako prílohu k mäsu na šťave, inak dobrý recept.

Pridaj komentár k receptu: