Špaldová ryža s kuracím na hrášku
Foto: skatulka
Slovenskú ryžu alebo klasickú tarhoňu doma milujeme. Je to výborná príloha práve k takémuto mäsku na šťave. Naposledy som objavila takúto verziu zo špaldovej Zobraziť celý popisSlovenskú ryžu alebo klasickú tarhoňu doma milujeme. Je to výborná príloha práve k takémuto mäsku na šťave. Naposledy som objavila takúto verziu zo špaldovej múky.
Postup
-
1
Na oleji si orestujeme nakrájanú cibuľku.
- 2
Pridáme na kocky nakrájané kuracie alebo morčacie prsia a orestujeme zo všetkých strán.
- 3
Podlejeme vodou alebo vývarom. Dochutíme sladkou paprikou, horčicou, soľou a čiernym korením.
- 4
Necháme dusiť asi 15 minút.
- 5
Na záver pridáme mrazenú mrkvu a hrášok.
- 6
Chvíľku povaríme, ak je potrebné zahustíme ešte solamylom.
- 7
Slovenskú ryžu orestujeme na oleji, aby chytila farbu. Podlejeme vodou v pomere 1:2. Povaríme asi 5 minút. Zamiešame, prikryjeme pokrievkou a necháme odpočívať asi 10 minút.
Tiež zeleninou:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu