Kuracie rizoto
Kuracie rizoto

Kuracie rizoto

kapo122 - fotkakapo122, 25. januára 2021
Kuracie rizoto
Foto: kapo122
1
porcia
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 hrnček
1/2 bal. mrazená (mix)
1/2 plechovky
1/2 ks
1 hrsť strúhaný
1/2 l (príp. bujón)
2 dl
2 PL
1/3 kocky




Postup

  1. 1

    Na masle opražíme najkrájanú cibuľu do sklovita, pridáme nakrájané kuracie mäso, orestujeme. K mäsu vysypeme neuvarenú ryžu, ktorú opražíme.

  2. 2

    Vo víne rozmiešame pretlak, mletú papriku, karí korenie a zmes vlejeme k mäsu. Pridáme rozmarín, zeleninu a šampiňóny.

  3. 3

    Zalejeme cca polovicou vývaru a nezakryté na miernom ohni dusíme. Postupne pridávame zvyšný vývar, premiešavame, má to tendenciu sa pripaľovať. Varíme, kým ryža nezmäkne, dosolíme, dokoreníme a posypeme nastrúhaným syrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia