Foto: kapo122
1
porcia
porcia
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
1 hrnček |
|
1/2 bal. mrazená (mix) |
|
1/2 plechovky |
|
1/2 ks |
|
1 hrsť strúhaný |
|
1/2 l (príp. bujón) |
|
2 dl |
|
2 PL |
|
1/3 kocky |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Na masle opražíme najkrájanú cibuľu do sklovita, pridáme nakrájané kuracie mäso, orestujeme. K mäsu vysypeme neuvarenú ryžu, ktorú opražíme.
- 2
Vo víne rozmiešame pretlak, mletú papriku, karí korenie a zmes vlejeme k mäsu. Pridáme rozmarín, zeleninu a šampiňóny.
- 3
Zalejeme cca polovicou vývaru a nezakryté na miernom ohni dusíme. Postupne pridávame zvyšný vývar, premiešavame, má to tendenciu sa pripaľovať. Varíme, kým ryža nezmäkne, dosolíme, dokoreníme a posypeme nastrúhaným syrom.
Tiež kuracie rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu