Krúpy s kyslou kapustou a tempehom
Foto: erikapasinska
Ak máte radi strapačky s kyslou kapustou, tak vám toto jedlo bude určite chutiť. Je to ich zdravšia verzia.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jačmenné krúpy namočíme cca na 12 hodín do studenej vody. Vodu vylejeme, dáme variť v pomere na jednu šálku krúp 3-4 šálky vody. Keď sa začnú variť pridáme soľ, zakryjeme a znížime plameň, varíme cca 60 minút.
- 2
Cibuľu očistíme a nakrájame na pásiky. Opražíme na rozpálenom oleji do mäkka, pridáme kyslú kapustu, prilejeme trochu vody a necháme dusiť, aby trochu zmäkla. Kapustu zvyknem pokrájať na menšie časti, aby sa dala ľahko zmiešať s krúpami.
- 3
Tempeh nakrájame na malé kocky a opražíme na oleji.
- 4
Uvarené krúpy zmiešame s udusenou kapustou a posypeme opraženým tempehom. Ja k tejto dobrote robím ešte mrkvový šalát.
Tiež kapustou:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
v Kauflande
Tempeh je fermentovaná sója. Takto upravená sója, je pre človeka lepšie stráviteľná. Dostať ho v Bioobchode.
Ako som už písala vyššie a tiež ďakujem Dogagador za info pre vás, tempeh je fermentovaná sója. Už tu bolo spomenuté, že sa dá použiť do všetkého. Áno, súhlasím. Ja ho používam hlavne opražený, ako v tomto recepte. Ale tiež do vegetariánskeho gulášu alebo ho môžeš dať do rizota.