Krúpy s kyslou kapustou a tempehom

erikapasinska - fotkaErikapasinska, 10. marca 2018 18:15
Ďalšie recepty »

Ak máte radi strapačky s kyslou kapustou, tak vám toto jedlo bude určite chutiť. Je to ich zdravšia verzia.

4
porcie
30 min
príprava
60 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Jačmenné krúpy namočíme cca na 12 hodín do studenej vody. Vodu vylejeme, dáme variť v pomere na jednu šálku krúp 3-4 šálky vody. Keď sa začnú variť pridáme soľ, zakryjeme a znížime plameň, varíme cca 60 minút.

  2. 2

    Cibuľu očistíme a nakrájame na pásiky. Opražíme na rozpálenom oleji do mäkka, pridáme kyslú kapustu, prilejeme trochu vody a necháme dusiť, aby trochu zmäkla. Kapustu zvyknem pokrájať na menšie časti, aby sa dala ľahko zmiešať s krúpami.

  3. 3

    Tempeh nakrájame na malé kocky a opražíme na oleji.

  4. 4

    Uvarené krúpy zmiešame s udusenou kapustou a posypeme opraženým tempehom. Ja k tejto dobrote robím ešte mrkvový šalát.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist