Dukátové buchtičky (vegan)

veganvidya - fotkaveganvidya, 27. augusta 2013

"Dukátky" som nejedla už asi desať rokov. S manželom sme si ich pred pár dňami veľmi úspešne pripomenuli :-) Inšpirácia Cukroví a moučníky tentokrát Zobraziť celý popis"Dukátky" som nejedla už asi desať rokov. S manželom sme si ich pred pár dňami veľmi úspešne pripomenuli :-) Inšpirácia Cukroví a moučníky tentokrát zdravě!

4-8
porcie

Suroviny

200 g
100 g
170 g
20 g
50 ml za studena lisovaný
330 ml
30 g
1 ks bio
1 ks bio
Krém:
750 ml
1-2 PL
1 ks (vegan: bez živoč. prísad)
2 ks bio
50 g




Postup

  1. 1

    Rastlinné mlieko trochu zohrejeme - nesmie byť horúce.

  2. 2

    Zmiešame suché prísady, v mise ich zhrnieme na kôpku. V strede urobíme jamku, do ktorej postupne nalievame olej a rastlinné mlieko. Vždy nalejeme iba časť tekutiny a pomaly varechou zapracúvame, až nám vznikne vláčne cesto. Podľa kvality múky budeme možno musieť pridať viac/menej tekutiny. Necháme na teplom mieste vykysnúť.

  3. 3

    My sme piekli na polovičnom plechu - z vykysnutého cesta vytvoríme štyri valčeky dlhé ako plech/pekáč/forma. Položíme ich vedľa seba na plech s papierom na pečenie. Valčeky medzi sebou namažeme olejom. Prekrojíme ich ešte priečne - vzniknú nám buchtičky. Ak chcete menšie buchtičky, môžete urobiť tenšie valčeky, ktoré sa vám zmestia na väčší plech. Postup je inak rovnaký.

    Dukátové buchtičky (vegan) - obrázok 3
  4. 4

    Necháme ešte podkysnúť. Pečieme pri 220 C asi 15 - 20 minút.

  5. 5

    Medzitým si pripravíme vanilkový krém: z celkového množstva rastlinného mlieka odoberieme trochu, aby sme mohli rozmiešať pudingový prášok. Zvyšné rastlinné mlieko a všetok cukor necháme zovrieť. Do vriaceho mlieka prilejeme pudingový prášok rozmiešaný v mlieku. Povaríme asi 1 minútu. Do uvareného krému dáme rastlinný tuk.

    Dukátové buchtičky (vegan) - obrázok 5

Diskusia k receptu

asia
Ja som vyskusala, su vyborne. Urobila som si z cesta valceky, ktore som pokrajala na kusky. Do rohu plechu som naliala trosku oleja a kazdy kusok pred prilozenim som otrela v oleji. Vysledok bol fantasticky. Krasne sa oddelovali. Dakujem za skvely recept.
petruska22
Dakujem za recepty, ktore sem pridavate, dcera je veganka a zo začiatku sa mi zdalo že jej nemam čo variť aj vdaka Vám je to lahšie
veganvidya
@petruska22 rado sa stalo... ja mam skor opacny problem, v kuchyni by som dokazala stravit cele hodiny vymyslanim a skusanim, budem sa snazit pridavat recepty, len casu niet...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia