Výborný zemiakový šalát

dedde - bez fotkydedde, 26. marca 2013

Suroviny

2 ks
5 ks
500 ml




Postup

  1. 1

    Uvaríme zemiaky v šupke, ošupeme a nakrájame cez sitko, posolíme a okoreníme, nadrobno nakrájame cibulku, je dobre dat jednu bielu a druhu cervenu, uplne na drobno, potom sterilizovanu mrkvicku, tiez na drobno, potom sterilizovane uhorky, tiez nadrobno, potom sterilizovanu kapiu alebo cervenu parpiku, tiez nadrobno... ...pomiešame....

  2. 2

    potom zriedime majonezu (440ml) so sťavou z uhoriek a s kapie, aby to bolo riedke, ale nie zase moc a zamiešame do toho, nezabudnite dať dve lyžičky horčice do tej zmesi.... ....a nakoniec 5 vajíčok uvarenych nakrájame a dáme hrášok, pomiešame, hotovo :)

  3. 3

    Nechať aspon cez noc odležať, tak chutí najlepšie :)

Diskusia k receptu

abdul
Majonézu riediť šťavou z uhoriek a s kápie - to by som osobne nerobil, ale ak ti to takto šmakuje. Podľa toho riedenia, nie je to veľmi riedke ? Po odležaní ti všetka voda sadne na spodok.
julica
Ja tiež riedim, majonézy dávam ani nie dva deci, šťava z uhoriek a najmä šťava z kápie tomu dá taký kontrast, pekne sa vsiakne do zemiakov a šalát je sviežejší.
evkalibka
aj ja riedim majonézu nálevom z uhoriek, medzi ktorými mám vloženú feferónku, vlastne pohárik z majonézy, ako šetrná gazdinka, tým nálevom opláchnem
oldomachac
ja by bol skor za ochutenu majonezu (mozno aj aromatickejsim octom vinnym, ci jablcnym) a nie kyslu vodu, alebo, ako pise ,,tiginko,,
lidia3
aj ja riedim majonezu buť vodou z hrašku alebo z uhoriek ,tekutina vsiakne do zemiakov a je to vláčnejšie
lianka
ja tiež riedim majonézový šalát vodou z uhoriek. Veď je tam všetko čo sa dáva do majonézy /ocot, soľ, cukor, voda/. Keď to vsiakne má to vynikajúcu chuť. A ešte čosi, keď sa riedi smotanou, lebo jogurtom môže sa skorej pokaziť.@abdul , @oldomachac skúste a budete spokojní.
marika47
vyzerá to výborné, ľahké, hneď to vyskúšam na veľkú noc. Ja som doteraz dávala aj smotanu, ale tento sa mi veľmi pozdáva.
abdul
@lianka : Vodu, cukor a ocot do majonézy nedávam.
Skús pridať taký recept na majonézu. Ešte som o tom nepočul, takže rád sa poučím.
angast
treba to riediť tak, aby to nebolo viac menej husté, ako viac riedke ,
alebo aj naopak . A je po problémoch.
ejmepb
Každý má svoj spôsob, ja vodu z uhoriek zvarím s lyžicou oleja, odstavím a vložím nakrájanú cibuľu, keď vychladne zamiešam do šalátu a majonézu už neriedim, ten šalátik je výborný aj bez majonézy a cibuľka je lahodnejšia, nám je surová ťažká na žalúdok.
oldomachac
mila pani ,,lianka,, dajme tomu, trosku na zvlacnenie, ( plus par kvapiek oleja nuskodi), ale do pol litra majonezy este temer pol litra vody???- ozaj ostane len plana, riedka, ,,sracka,, prepacte za vyraz, v tom som za jedno s panom ,, abdulom,,
ano kolko ludi tolko chuti, ale ked majonezovy, tak majonezovy, ked zalievany,vid pani ,,ejmepb,, , tak zalievany(tzv. slovensky)
prajem uprime vsetkym tu pritomnym prispievatelom, krasne velkonocne sviatky ,,s VODOU,, a dobru chut pri bohato prestretom stole ,,bez VODY,, dakujem,




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia