Bravčová panenka so sušenými slivkami

podravka - fotkaPodravka, 5. novembra 2016 10:00
Ďalšie recepty »
Bravčová panenka so sušenými slivkamiFoto: podravka

Komerčný recept
K panenke nakrájanej na medailóny so sušenými slivkami, slaninou a šampiňónmi pripravenej na bujóne Podravka stačí pridať už len úsmev a môže sa začať ideálny večer s priateľmi.

4
porcie
40 min
príprava

Suroviny

40 g (alebo iná slanina)
20 g
300 g (alebo šampiňóny, shiitake)
100 g
100 g
1 kocka
800 g
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Pancettu/slaninu nakrájame na kocky a orestujeme na panvici.

  2. 2

    Pridáme maslo a po jeho roztopení orestujeme nakrájané hríby, sušené slivky a uhorky nakrájané na menšie kúsky.

  3. 3

    Krátko opražíme a po 10 minútach pridáme 500 ml vody a hovädzí bujón Podravka. Varíme podľa potreby, až kým omáčka dosiahne požadovanú konzistenciu.

  4. 4

    Mäso nakrájame na medailóny a osmažíme na panvici z oboch strán. Podľa potreby osolíme a okoreníme.

  5. 5

    Medailóny zalejeme pripravenou omáčkou a podávame s ryžou alebo so zeleninovým šalátom.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist