Foto: marianna76
Názov a recept mám z časopisu Zdravie. Viem, že bývajú podobné, ale túto som robila presne a aspoň bola zmena chute.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nachystala som si zeleninku. Mrkvu a petržlen som nakrájala na kolieska a polkolieska.
-
2
Na oleji som opiekla mrkvu s petržlenom, osolila a pár minúť opekala.
-
3
Pridala ružičkový kel, asi 300 ml /nie vývaru/ ale dala som teplú vodu a vegetu podľa varecháčky Babi
-
4
Prikryté som varila asi 10 minút.
-
5
Pridala som očistené, nakrájané zemiaky, vložila bobkový list, zrniečka oboch korení.
-
6
priliala požadované množstvo vody, aby to nebolo riedke a ani moc husté
-
7
prikryté som varila, aby sa zemiaky uvarili
-
8
podľa chuti dosolila a po vypnutí pridala sušenú majoránku
-
9
Keď dám sušené bylinky, prikryjem pokrievkou, aby sa dostatočne ,,napili,, Nepoužívala som žiadnu zátrepku, ani nič podobné. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu