Krémová brokolicová polievka
Mám rád polievky, dnes som robil túto. Tak snáďsa ešte niekto nájde, komu bude...
Rybacia polievka - Riblja juha
Z knihy: Příručka jadranské snoubenky. Je príbehom lásky medzi Češkou, ktorá nevedela vôbec variť, nerada jedla...
Domáca tlačenka
Koleno, paprčky, koreňovú zeleninu a korenie dáme do hrnca a varíme asi 4 hodiny...
Klobásová omáčka s kôprom
Zvyknem klobásu podávať k omáčke a v tomto prípade to je klobása v omáčke.
Domáce tvarohové rezance s pažítkou
Rýchle a jednoduché jedlo, ktoré milujú veľkí aj malí.
Šaltibarščiai - národné jedlo Litvy
Napriek tomu, že litovská kuchyňa je veľmi bohatá a rozmanitá, obyvatelia Litvy majú veľmi nízky...
Špenátová vianočná pomazánka
Prečo vianočná? U nás je už tradíciou, že táto pomazánka sa jedáva na štedrý deň na...
Varené zemiaky
... každá varecháčka má svoj spôsob. Ja sa chcem podeliť o ten môj ako...
Turecké pražené vajíčko
Toto je ideálny nápad na rýchle raňajky. Vyžaduje si málo ingrediencií a času....
Svieži pudingový piškótový dezert
Fajnový piškótový dezert sviežej pomarančovej chuti, ktorý pripravíte len z 3 surovín!...
Rýchly obed do práce
V záhrade to všetko rastie raketovou rýchlosťou... tak vznikol ďalší recept :-)
Adzuki šalát
Inšpirovala som sa síce p. Mačingovou, ale dotvorila som si ho podľa seba a sezónnosti zeleniny...
Cestoviny s hubovou omáčkou z kuriatok
Variant s tzv. „angel hair = anjelskými vlasmi“, čo sú vlastne niťovky, ale môžete...
Cuketovo-fazuľové lečo
Každý má svoju zaužívanú verziu leča, toto je tá moja. Je to ideálne ľahké letné...
Lacná falošná držková
Bez polievky nemôžem byť ani jeden deň. Nie každý má rád držky a preto som odskúšal...
Špargľové rizoto
Ošúpanú špargľu varíme asi 8 – 10 minút v osolenej a mierne osladenej vode. Na masle...
Tradičné slivkové gule
Nám by sa bez slivkových gúľ leto snáď ani nerátalo. A čo vy, už ste ich tieto prázdniny robili?...
Plnené domáce cestoviny s ľahkou hríbovou omáčkou
Výrobu cestovín som zvažovala už dlhšie, jediné, čo ma odrádzalo, bol čas prípravy...
Risotto so zelenou špargľou a hráškom
Trilógiu môjho špargľového šantenia som uzavrela dnes, týmto jarným risottom.
Tekvicovo-jablkové čatní
Čatní je označenie rodiny dochucovacích omáčok, používaných v indickej a juhoázijskej kuchyni. Konzistenciou sa podobá...
Ružové vajíčka
Možná se bude hodit taková předvelikonoční inspirace. Vloni jsem je dělala a měla doma veliký...
Krémová zeleninová polievka
túto polievku robím často, nakoľko je rýchlo spravená aj ked sa niekde ponáhľam.
Zemiaková kysnutá haruľa - pečená
Tento recept na fantastickú netradičnú haruľu som dostal od učiteľky materskej škôlky, kde chodí moja staršia...
Šúľance na slano s opraženou strúhankou
Urobil som málo rezňov alebo veľa zemiakov ! Tak som zo zemiakov čo mi ostali urobil podľa...
Sedliacka polievka na rasci s mangoldom
Keď máte záhradu, tak je radosť variť, varíte z toho, čo práve máte, ...
Rýchle gnocchi v smotanovej paradajkovej omáčke
Vo vode podľa návodu na obale uvaríme gnocchi. Použila som kupované, pretože je to dobrá...